ΝΛ

Νίκος Λακόπουλος

Ο Μητσοτάκης κάνει την χώρα «μπανανία» και ο Σαμαράς «δικαιώνεται»

Eίχε προαναγγείλει πως «θα τους βγάλω τις κουκούλες»

4854037

H είδηση της τελευταίας στιγμής είναι πως δεν παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» κι αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα βίαιης προσαγωγής -όπως και με τον «Σαράφη» .

Πίσω από την είδηση αυτή κρύβεται μια «θεσμική εκτροπή» -κατά τον Αλέξη Τσίπρα και πιο πίσω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν κρύβει πως ο τελικός στόχος είναι ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που «επέλεξε να βάλει τον εαυτό του στον κέντρο των εξελίξεων, λέγοντας σημαντικά ψέματα».

«Με την ανάρτησή του, ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει επίσης ότι όσα είπε περί ελέγχου των ‘αρμών της εξουσίας’, είχε ήδη επιχειρήσει να τα εφαρμόσει όταν ήταν πρωθυπουργός. Οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτεται το δικό του πρόσωπο», είπε ο κ. Πέτσας -την ίδια στιγμή που πηγές του Αρείου Πάγου αναφέρουν ότι δεν συνιστά ποινική ευθύνη η μη εμφάνισή των προστατευόμενων μαρτύρων στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Στο μεταξύ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους ζητάνε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα την άσκηση κάθε αρμοδιότητας εποπτείας που έχει έναντι των υφιστάμενων οργάνων του, προκειμένου να ζητήσει τη μη εκτέλεση των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής των δύο προστατευομένων μαρτύρων.

«Απόλυτος υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι ο πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, που συνειδητά δίνει εντολή για αυτήν την ωμή και πρωτοφανή για μια ευρωπαϊκή χώρα, παραβίαση του διεθνούς νομικού πλαισίου, μόνο και μόνο για να κατευνάσει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, που εδώ και καιρό τον απειλεί με εσωκομματική ρήξη» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση – για την ακρίβεια η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξαν μια πόρτα που οδηγεί στην κατάλυση του κράτους δικαίου και των κανόνων του, την διάκριση των εξουσιών και το διεθνές δίκαιο με την άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων -για τους οποίους ήδη πολύ πριν τις εκλογές -ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε πει: «Θα βγάλω τις κουκούλες από τα καθάρματα».

Οι πρακτικές της ειδικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν εγκλημάτων που έχουν τελεστεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημ. Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων είχαν ήδη προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φαίνεται πως έχει και παρακάτω.

Ας δούμε το χρονικό των γεγονότων πριν φτάσουμε στην επεισοδιακή αναζήτηση για βίαιη προσαγωγή των προστατευόμενων μαρτύρων που βλέπουν ένα νομικό καθεστώς να κλονίζεται και βεβαίως έχουν λόγους να φοβούνται για τη ζωή τους σε μια υπόθεση που έχει ήδη θύματα- δηλαδή νεκρούς.

Οι τέσσερις εισαγγελείς -βουλευτές δεν εξέτασαν ακόμη ως μάρτυρες τους τρεις εν ενεργεία εισαγγελείς Διαφθοράς, ούτε τους βουλευτές Τζανακόπουλο και Πολάκη, τους οποίους εξαιρέσαν από την Επιτροπή δήθεν για να τους εξετάσουν ως μάρτυρες!

Με την αστυνομία να ψάχνει τους μάρτυρες για να τους βγάλει τους κουκούλες- όπως είχε προαναγγείλει ο πρώην πρωθυπουργός- ο ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός πάει περίπατο μαζί με τους κανονισμούς της Βουλής και της αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τη νομολογία που έχουν παράξει.

Ο Μητσοτάκης με τον Σαμαρά με απλά λόγια μετατρέπουν την χώρα νομικά και κοινοβουλευτικά σε μπανανία και μάλιστα με κραυγαλέα τρόπο καταπατώντας τους νόμους και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προαναγγέλει πως ο στόχος τους είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ωμά πως «οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτεται το δικό του πρόσωπο».

Προφανώς η προστασία των μαρτύρων δεν ενδιαφέρει, αλλά αντίθετα το κυβερνητικό κόμμα δια του πρώην πρωθυπουργού και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας πως «θα τους βγάλω τις κουκούλες» ο πρώτος και ¨οι κουκούλες βγαίνουν» ο δεύτερος δεν επιχειρούν μόνο να εκφοβίσουν τους μάρτυρες, αλλά να τινάξουν στον αέρα μια ολόκληρη νομική διαδικασία που δεν έχει τελειώσει από την Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση βίαια επιχειρεί να τελειώσει.

Μόλις πρόσφατα η Κομισιόν με σχετική οδηγία (1937/2019) συστήνει την ενίσχυση του νομικού οπλοστασίου για την πληρέστερη προστασία αμαρτύρων δημοσίων συμφέροντος που αποκαλύπτουν σοβαρές υποθέσεις. Κι η Επιτροπή τρέχει στη ΓΑΔΑ για την αποκάλυψη των στοιχείων των προστατευόμενων μαρτύρων.

Προφανώς η Επιτροπή θα μπορούσε να εξετάσει τους μάρτυρες όπως η δικαιοσύνη -με μέτρα προστασίας τους, όπως διατείνονται όσοι θέλουν να κρατήσουν τα προσχήματα- αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν κρατιέται όταν λέει «οι κουκούλες βγαίνουν».

Τυπικά η αστυνομία δεν μπορεί να εκτελέσει τα εντάλματα χωρίς την συγκατάθεση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, αλλά αυτό είναι μια λεοπτομέρεια πια. Αν διαβάσουμε την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου τότε οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους μάρτυρες, έβγαλαν τις «κουκούλες» και κατευθύνονται στο σπίτι του ….Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…