Ο Μητσοτάκης και τα νταβατζιλίκια

Σύμφωνα με το site enimerosi24, ο Κώστας Βαξεβάνης βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN για να ξεκινήσει συνεργασία με τηλεοπτική εκπομπή. Όμως δεν λέει μόνο αυτό το site, αφού γνωστοποιεί διαρροές από τη ΝΔ σύμφωνα με τις οποίες η έναρξη συνεργασίας του δημοσιογράφου με το κανάλι θα είναι αιτία πολέμου για το κόμμα.

5c5988da825e631afd5c7672

Γράφει συγκεκριμένα: 

«Ωστόσο στη Νέα Δημοκρατία δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι μια τέτοια συνεργασία και θεωρούν casus belli την απόφαση να ενταχθεί στο δυναμικό του σταθμού ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας που έχει επιτεθεί προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγο του. Για αυτό και ορισμένες πηγές από την Πειραιώς αφήνουν να εννοηθεί οτι θα ασκήσουν βέτο στην ιδιοκτησία, για να μην προχωρήσει η συνεργασία… Υποστηρίζοντας ότι η ένταξη Βαξεβάνη στο OPEN είναι πρόταση του Μαξίμου και όχι της διοίκησης του καναλιού, και στο βαθμό που υλοποιηθεί θα την αντιμετωπίσουν ανάλογα!”

Δηλαδή η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν λόγο και παρεμβαίνουν στο τι θα κάνουν τα κανάλια; Ωραία άποψη και για την ελευθεροτυπία και για την επιχειρηματικότητα. Πρόκειται για άθλια ομολογία έστω και δια διαρροών , με την παραδοχή πως ο τρόποςπου δημοσιογραφεί ένα κανάλι και οι δημοσιογράφοι του πρέπει να περνάνε από τις εγκρίσεις των κομμάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καυχάται πως δίνει άδειες προσλήψεων ή προγράφει δημοσιογράφους που δεν είναι της αρεσκείας του. Εγκρίνει εκπομπές, απορρίπτει επαγγελματίες και επιβάλει ατζέντα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο αρχηγός της ΝΔ θα προτιμούσε στα κανάλια να υπάρχουν μόνο εκπομπές του Άδωνη και της Μανωλίδου οι οποίες είναι συμβατές και με τα γούστα του και με την κουλτούρα του, αλλά το να ομολογεί δημόσια και απειλητικά πως θα πάρει μέτρα δεν αφορά ούτε το δημοσιογράφο ούτε την απαξιωμένη πολιτική φύση του κυρίου Μητσοτάκη. Αφορά τον ευτελισμό της δημοσιογραφίας και την προσπάθεια να την κάνουν συγκεκριμένων μέτρων.

Φυσικά το μεγάλο ερώτημα είναι μέσω ποιου τρόπου θεωρεί ότι θα ασκήσει πίεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Δηλαδή ποιες είναι οι σχέσεις του με τους επιχειρηματίες που του δίνουν τέτοιο δικαίωμα; Τους εκβιάζει ή τους υπόσχεται; Γιατί τέτοια συμπεριφορά θυμίζει προαγωγό όχι αρχηγό πολιτικού κόμματος.Τη μία του πληρώνει τα νοίκια ο Μαρινάκης, την άλλη χρηματοδοτεί άγνωστος επιχειρηματίας την επιχείρηση της συζύγου του και τώρα διαφημίζει την ικανότητά του να οδηγεί σε αποφάσεις που επιθυμεί καναλάρχη που έβριζε μάλιστα. Τέτοια δημοκρατία είχαμε να δούμε από τη Χούντα. Φαίνεται πως για κάποιο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπαθεί τους δημοσιογράφους των offshore, της λίστας Λαγκάρντ και του μαύρου χρήματος. Γούστα είναι αυτά.

Σήμα κινδύνου από τους κατοίκους των νησιών για την υποστελέχωση των νοσοκομείων

nosokomeio eurokinissi giorgos kontari

Σήμα κινδύνου από τους κατοίκους των νησιών για την υποστελέχωση των νοσοκομείων

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως οι ασθενείς εξετάζονται, όχι από κάποιον ειδικό για την περίσταση γιατρό,…

Συγκινεί η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ: «Ο γολγοθάς του γιου μου φτάνει επιτέλους στο τέλος του»

AP21003354402598

Συγκινεί η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ: «Ο γολγοθάς του γιου μου φτάνει επιτέλους στο τέλος του»

"Θέλουμε να έρθει στο σπίτι του στην Αυστραλία", δηλώνει ο πρωθυπουργός της χώρας