Ο Μητσοτάκης και οι αδελφοί …Dalton!!!

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη μας έφερε στο νου τους δύο αδελφούς Ντάλτον, ήρωες του Ρενέ Γκοσινί στο βελγικό κόμικ “Λούκυ Λούκ”. Ζητάμε προκαταβολικά συγγνώμη από τον Τζόε και τον Άβερελ που τους ρίχνουμε στο επίπεδο ενός ανερμάτιστου πρωθυπουργού

Διαβάζουμε στην Wikipedia: “Τζόε Ντάλτον: ο πιο αδίστακτος και ο πιο κοντός της συμμορίας, που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να σκοτώσει τον Λούκυ Λουκ”.

Άβερελ Ντάλτον: ο πιο ψηλός, ο πιο αφελής και ανόητος Ντάλτον, που πολλές φορές γίνεται η αιτία να πιαστούν στη φάκα από τον Λούκυ Λουκ… Ο Τζόε τον κατακρίνει για την αφέλειά του. Είναι γνωστός για την ακόρεστη πείνα του”.

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη μας έφερε στο νου τους δύο αδελφούς Ντάλτον, ήρωες του Ρενέ Γκοσινί στο βελγικό κόμικ “Λούκυ Λούκ”. Ζητάμε προκαταβολικά συγγνώμη από τον Τζόε και τον Άβερελ που τους ρίχνουμε στο επίπεδο ενός ανερμάτιστου πρωθυπουργού.

Η ακόρεστη πείνα του δικού μας για εξουσία, μετατρέπουν έναν ανόητο, αφελή και ανέμελο ψηλό σε αδίστακτο και μισαλλόδοξο “κοντό” πολιτικό. Σ’ ένα νέο τύπο ήρωα του Γκοσινί, όπου Τζόε και Άβερελ μαζί συγκροτούν ένα νέο πρότυπο. Όπου από τα μπατζάκια του ανέμελου ψηλού Άβερελ ρέουν ποτάμια αλαζονείας και ψεύδους τα οποία εκπορεύονται από το ανεπαρκές μυαλό του κοντού Τζόε ο οποίος έχει σκοπό της ζωής του να “σκοτώσει” όχι μόνο τον αντίπαλο “Λούκυ Λουκ” αλλά την πραγματικότητα την ίδια.   

Δεν είναι μόνο ότι υπερασπίστηκε τον Ραντανπλάν με τη “μάνικα στο χέρι” και τον σερίφη Νικ Χάρντ σε μια ακατανόητη προσπάθεια να συμβιβάσει μια υποκριτική συγνώμη με κάποια “λάθη” και “παραλήψεις” τις οποίες ποτέ δεν προσδιόρισε παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Δεν είναι ότι την ίδια στιγμή που δήλωνε θλιμμένος για την ανείπωτη τραγωδία γέλαγε σαν χάχας. Είναι ότι δεν έχει οποιαδήποτε επαφή με την πραγματικότητα.

Ο “υπεύθυνος” πρωθυπουργός της χώρας ευχαρίστησε τα κανάλια διότι, λέει, με τα ρεπορτάζ που έκαναν στα μέτωπα της μάχης των πυρκαγιών τον πληροφορούσαν για την τραγικότητα των στιγμών!!! Αυτό είναι το “επιτελικό” κράτος το οποίο υπερασπίστηκε. Ένα επιτελικό μπάχαλο, χωρίς εσωτερική ενημέρωση, χωρίς συντονισμό υπηρεσιών και δράσεων, που ενημερωνόταν από τα κανάλια. 

Αλλά για τον Τζόε-Άβερελ της πολιτικής το “επιτελικό τίποτα” αποτελεί την κορωνίδα μιας παραμυθίας δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία, σε πείσμα της ζοφερής πραγματικότητας!!! Και ο άθλιος με το καμένο μυαλό, πάνω στα αποκαΐδια της καμένης γης που κληροδοτεί στην πατρίδα, ισχυρίστηκε ότι δεν παρέλαβε κράτος από τους προηγούμενους!!!

Δε θα σχολιάσουμε τις εκθέσεις ιδεών που ΘΑ κάνει για την πολιτική προστασία ο φλύαρος και έμπλεος αυτοϊκανοποίησης πρωθυπουργός. Περιμέναμε να ακούσουμε τι ΔΕΝ έκανε η ηγεσία της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής προστασίας υπό την καθοδήγηση της “άριστης” κυβέρνησης, αλλά νεώτερον ουδέν πέραν από “ήξεις, αφήξεις ου, εν πολέμω θνήξεις”,… 

 

Θα σταθούμε μόνο στο δυνατό του σημείο. Στην ικανότητα να σκεπάζει ψευδόμενος τις ολέθριες επιλογές του. Ο λόγος για την επιβράβευση από τον ίδιο των ηγετών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που είχαν την υπηρεσιακή ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι. Ο Μητσοτάκης τότε ζητούσε την αποπομπή τους. Ο Τσίπρας τους καθαίρεσε. Ο άθλιος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός τους αναβάθμισε – μάλλον για τις “υπηρεσίες” που του προσέφεραν στο κυνήγι της εξουσίας (;) – αλλά στη συνέντευξη δε δίστασε να χρεώσει τη δική του επιλογή στον Τσίπρα !!!

Θα μου πείτε, πρώτη φορά ψεύδεται επιχειρώντας να καλύψει τα ολέθρια λάθη του; Αυτά είναι χούγια που δεν αλλάζουν. Παραμένει ένας αδιόρθωτος, καιροσκόπος πολιτικάντης.

Ο Γκοσινί πέθανε νωρίς ώστε να εμπνευστεί από τη σύγχρονη καρικατούρα Τζόε-Άβερελ. Έτσι κι αλλιώς στην Άγρια Δύση δεν τοιχοκολούνται πλέον οι αφίσες που βλέπουμε στα Western:

REWARD! DEAD OR ALIVE the Dalton Gang, WANTED!!! 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…