ΓΤ

Γιώργος Τσίπρας

Ο Μητσοτάκης και η σκηνή στην ταβέρνα από τον «Θίασο» του Αγγελόπουλου

Δυο ειδήσεις που κούμπωσαν απρόσμενα μεταξύ τους

thiasos

Δυο χθεσινές ειδήσεις κούμπωσαν απρόσμενα μεταξύ τους.

Στη μια είδηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στη Σιάτιστα στην Κοζάνη, εμμέσως πλην σαφώς κάλυψε τις ακραίες ενέργειες και τους προπηλακισμούς ομάδων ακροδεξιών κατά αριστερών πολιτών. Στην άλλη είδηση, ο «Θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου αναδείχθηκε μεταξύ των 25 σημαντικότερων ταινιών στην ιστορία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Η ταινία ως γνωστόν αφηγείται τους διωγμούς και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην ελληνική ύπαιθρο στα τέλη της δεκαετίας του 40.

Μεγαλώσαμε ελπίζοντας ότι έχουμε ξορκίσει για πάντα αυτά τα φαντάσματα. Ότι οι πνευματικοί δημιουργοί τα αποτύπωσαν στην τέχνη με τέτοιο τρόπο ώστε οι νεότερες γενιές να θυμούνται, να κατανοούν αλλά να μην ξαναζήσουν ποτέ τέτοιες μέρες. Να μην ψάχνει πια κανένας με ποια πλευρά τάχθηκε ο παππούς του γείτονα του.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε για χάρη του παιδικού του καημού να γίνει πρωθυπουργός να αναστήσει τους χειρότερους εφιάλτες της ελληνικής ιστορίας, πρέπει να μείνει μόνος του σ’ αυτό τον ολέθριο δρόμο. Είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη, κάθε συμπατριώτη που γνωρίζει την Ιστορία.

Διαβάστε τις δηλώσεις Μητσοτάκη, ξαναδείτε τον «Θίασο» του Αγγελόπουλου και αποφασίστε σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.