O Μητσοτάκης ιππεύει, αλλά ο τυφλοπόντικας δουλεύει…

Όσο πιο επηρμένοι εμφανίζονται, όσο πιο καβαλημένοι με όλα τους τα παραφερνάλια, τα όπλα και τις προπαγανδιστικές κατασκευές, τόσο πιο απότομη θα είναι η κουτρουβάλα τους...

5235276

Kαβάλα στ’ άλογο εμφανίζεται να είναι τον τελευταίο καιρό ο Μητσοτάκης. Έχει τη Ν.Δ. και τους βουλευτές του σούζα. Έχει τη στρατιά των ΜΜΕ. Έχει τους βαρόνους, ή τον έχουν οι βαρόνοι, μαζί πάντως το διαπλέκουν το σκοινί για να κρεμάσουν τη μεταπολίτευση και την αντιπολίτευση. Έχει μια λάμψη βαλκανιζατέρ, μετά Μαρέβας και δυναστείας, και σε έναν κόσμο αυτό το πριγκιπικόν πουλάει. Έχει τέλος την πανδημία, που την έκανε ευκαιρία, αξιοποιώντας την παγωμάρα, τον φόβο, την ανασφάλεια. Αδίστακτα, μέχρι Σοφίας Νικολάου. Και δεν τα πήγε κι άσχημα. Σκεφτείτε μόνο τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση με κοντά 13.000 νεκρούς.

Έχει το έχει του δηλαδή. Κι αυτό το έχει του, οι κάτοχοι όχι μόνο των μεγάλων μέσων ενημέρωσης αλλά και των μεγάλων μέσων παραγωγής, οι αριστείς της εκμετάλλευσης και οι περίκλειστοι που εξουσιάζουν τις εξουσίες, είναι πίσω από τον πτωχευτικό, το εργασιακό και τα επερχόμενα. Αυτό έχει απέναντί του κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό στέκεται σαν σύννεφο και σαν απειλή πάνω από το πιο ανήσυχο κομμάτι της κοινωνίας. Για να επιβάλει με την επικούρηση της προπαγάνδας τη βεβαιότητα ενός αγώνα χαμένου πριν αυτός δοθεί. Έτσι που στη θέση της αντίστασης να μπει η γκρίνια, στη θέση της πολιτικής η δίκη προθέσεων, στη θέση του σημαντικού το ασήμαντο.

Η Αριστερά όμως δεν είναι χθεσινή. Έχουν δει τα μάτια της καν και καν τέτοιου είδους καθεστωτικές σιγουράντζες. Η υπεροψία της εξουσίας τους, που γεννάει κάθε μέρα τέρατα, είναι ευάλωτη όπως κάθε τέτοιου είδους εξουσία. Γιατί η κοινωνία δεν πρόκειται να παραδοθεί αμαχητί στις ορέξεις τους και οι πιο έμπειροι το ξέρουν. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει μια «ανησυχητική» επιρροή ακόμα κι αν πιστέψει κανείς τις δικές τους δημοσκοπήσεις. Γιατί τα πρώτα σημάδια φθοράς έκαναν την εμφάνισή τους στην πανάκριβη εικόνα τους. Γιατί το εργασιακό τούς κόστισε και όσα αντικοινωνικά ετοιμάζουν θα τους κοστίσουν ακόμα περισσότερο.

Έχουμε κι εμείς το έχει μας δηλαδή. Όσο πιο επηρμένοι μάλιστα εμφανίζονται, όσο πιο καβαλημένοι με όλα τους τα παραφερνάλια, τα όπλα και τις προπαγανδιστικές κατασκευές τόσο πιο απότομη θα είναι η κουτρουβάλα τους. Ποιος ξεχνάει τον παντοδύναμο μπαμπά Μητσοτάκη, με το σχεδόν 50%, και τον νταή Σαμαρά, για να αναφέρουμε μόνο δύο παραδείγματα της Μεταπολίτευσης; Πόσες φορές τα «παλιόπαιδα», οι «συντεχνίες», οι αγανακτισμένοι, οι απείθαρχοι και ανυπάκουοι δεν έκανα φύλο και φτερό τις βεβαιότητες και τις υπεροψίες; Ο Μητσοτάκης μπορεί να ιππεύει, αλλά ο τυφλοπόντικας δουλεύει κάτω από τα κάστρα των ονείρων τους. Υπομονή και ψυχραιμία…

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

syriza grafeia 0

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Έθεσε για μια…

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

Σπίρτζης Τσίπρας

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας στις ευρωεκλογές»