Ο Μητσοτάκης, η σοβαρότητα και ο Χρυσοχοΐδης με τη «μάνικα» στο… χέρι!

Το “μέτωπο σοβαρότητας” που πάνω στα αποκαΐδια του 10% του δασικού πλούτου της χώρας και του 50% των δασών της Εύβοιας υπερασπίζεται την αποτελεσματικότητα και τη σοβαρότητα του Μητσοτάκη...

Με δήλωση (11-8-2021) ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για την εξαφάνιση του υπουργού από την επικαιρότητα:

«Προς ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ: Αρχαία Ολυμπία την κρίσιμη νύχτα με τη μάνικα στο χέρι. Πάρνηθα από κάτω χαμηλά έως το Πυροφυλάκιο στο Κατσιμίδι, όλες αυτές τις μέρες και νύχτες. Και στο ενδιάμεσο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Και πυροσβέστης και επιτελικός. Συνεχώς παρών».

Σε άρθρο στην “Καθημερινή” με τίτλο “Ο Μητσοτάκης και η σοβαρότητα”, ο κ.Τάκης Θεοδωρόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει:

Γιατί βρίζουν τον Μητσοτάκη; Μα γιατί ξέρουν ότι έχασαν την εξουσία όχι εξαιτίας της Δεξιάς, αλλά χάρη στον Μητσοτάκη. Γιατί αυτός κατάφερε να συγκροτήσει το μέτωπο σοβαρότητας που χρειαζόταν η χώρα για να σταθεί στα πόδια της... Το μέτωπο της σοβαρότητας, απέναντι στην πανδημία, στην εισβολή στον Έβρο, στην κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, στις σημερινές πυρκαγιές, είναι το πολιτικό έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στη δήλωση Χρυσοχοΐδη και στο απόσπασμα του άρθρου του κ. Θεοδωρόπουλου γίνονται τρεις διαπιστώσεις:

1. Ο υπουργός Χρυσοχοΐδης είναι συνεχώς παρών με τη μάνικα στο… χέρι ως πυροσβέστης και επιτελικός. Επιπλέον ανήκει “στο μέτωπο σοβαρότητας που χρειαζόταν η χώρα για να σταθεί στα πόδια της”.

2. Ο ίδιος ο κ. Θεοδωρόπουλος φαίνεται ότι εντάσσει τον εαυτό του στο ίδιο μέτωπο της σοβαρότητας.

3. “Το μέτωπο της σοβαρότητας απέναντι και στις σημερινές πυρκαγιές είναι πολιτικό έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη”.

Θα συμφωνήσουμε με τον κ. Θεοδωρόπουλο ότι “είναι πολιτικό έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη” η καταστροφή που συντελείται στη χώρα από τις πυρκαγιές. Ότι ο κρανίου τόπος του ενός εκατομμυρίου καμένων στρεμμάτων δασικής και καλλιεργημένης γης, τα δεκάδες καμένα χωριά, τα κατεστραμμένα σπίτια και οι περιουσίες των ανθρώπων, είναι έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του “μετώπου σοβαρότητας” που οικοδόμησε. Είναι το “μέτωπο σοβαρότητας” που ακόμα και τώρα, πάνω στα αποκαΐδια του 10% του δασικού πλούτου της χώρας και του 50% των δασών της Εύβοιας, υπερασπίζεται την αποτελεσματικότητα και τη σοβαρότητα του Μητσοτάκη!!! Για να είναι ακριβής ο κ. Θεοδωρόπουλος θα μπορούσε να ονομάσει το μέτωπο στο οποίο εντάσσει τον εαυτό του “μέτωπο σοβαρότητας και μαυρίλας”, λόγω της μαύρης τρύπας στο δασικό πλούτο της χώρας. “Μέτωπο της σοβαρής μαυρίλας” διότι, εκτός όλων των άλλων, σ’ αυτό εντάσσονται και οι γνωστοί ακροδεξιοί υπουργοί και βουλευτές χουντικής κοπής και προελεύσεως. Άλλωστε ο καλός ο μύλος του σοβαρού μετώπου του Μητσοτάκη, όλα τα αλέθει!!!

Και η δήλωση Χρυσοχοΐδη; Μα είναι κειμήλιο “σοβαρότητας” και ομολογίας!!! Για να καταλάβουμε το λόγο που η πολιτική προστασία και ο συντονισμός του κράτους στην πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε μεγάλο μέρος του φυσικού περιβάλλοντος. Ο “συνεχώς παρών πυροσβέστης και επιτελικός με τη “μάνικα” στο .. χέρι υπουργός ήταν ο επιτελάρχης της συμφοράς. Αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστι αμαρτία, αλλά …“αστοχία” κατά τον πρωθυπουργό!!!  

Όσο για τον κ, Θεοδωρόπουλο της “σοβαρότητας” που φρόντισε να παπαγαλίσει στο άρθρο του τα ηρωικά του διαγγέλματος Μητσοτάκη περί πανδημίας, εισβολής στον Έβρο κλπ, ας φροντίσει να μην κακοποιεί λέξεις και έννοιες με τη χρήση παραδειγμάτων που καμία σχέση δεν έχουν με αυτές. Διότι η σοβαρότητα υποδηλώνει υπευθυνότητα, περίσκεψη, αξιοπιστία και αντικειμενικότητα, που δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος, δεν έχουν ο “σοβαρός” Μητσοτάκης και ο Χρυσοχοΐδης που έμεινε με τη μάνικα στο… χέρι  !!!

Και όπως λέει ο Charles Baudelaire: … σε ορισμένα ζώα, όπως οι πίθηκοι, η σοβαρότητα είναι βασικό στοιχείο της κωμικότητάς τους … που τόσο μας διασκεδάζουν …

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Κολωνίας: Άνδρας έπεσε με το αμάξι του σε πλήθος – Πολλοί τραυματίες

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Κολωνίας: Άνδρας έπεσε με το αμάξι του σε πλήθος – Πολλοί τραυματίες

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο οδηγός αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.