Ο Μητσοτάκης για κάθε ανεπάρκεια του, εγκαινιάζει κι από ένα φράχτη

Τα έργα του φράκτη στον Έβρο (που δεν έχουν ολοκληρωθεί) επισκέφθηκε το Σάββατο ο Κυρ. Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης μετά και την αποτυχία στα ελληνοτουρκικά που συζητήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής.

NewsRoom 18/10/2020 | 09:51

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής από την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός γύρισε για ακόμα μία φορά με άδεια χέρια, τόσο στο θέμα των κυρώσεων, ή μιας αυστηρής προειδοποίησης, προς στην Τουρκία. Έτσι είπε να πεταχτεί μέχρι τις Φέρες του Έβρου , συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, για να επιθεωρήσει την κατασκευή... του νέου αποτρεπτικού φράχτη (ετσι ονομάζει η κυβέρνηση το μίσος της  για τους πρόσφυγες και  τους μετανάστες), αλλά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το μείζων θέμα των τουρκικών προκλήσεων

«Η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σε μια ακόμη πανηγυρική φιέστα ακροδεξιάς ξενοφοβίας  που διοργάνωσε το επιτελικό κράτος

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα, το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021 όπως έχει προγραμματιστεί, και σε ερώτηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς απάντησε ότι θα έρθει τότε στον Έβρο για να το εγκαινιάσει.

Τον πρωθυπουργό... ευλόγησε με τις δηλώσεις του και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος. "Mας κάνατε να νιώθουμε ασφαλείς και υπερήφανοι" του είπε, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση διά της βίας, της καταστολής ακόμα και των πογκρόμ εθνοφυλάκων και ντόπιων κατά προσφύγων που εκτυλίχτηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.