Newsroom

Newsroom

Ο Μητσοτάκης φοβάται debate με Τσίπρα – Το «επιβεβαίωσε» ο Οικονόμου

Αρκούσε ένα απλό «Ναι» ή έστω ένα «Όχι», αλλά ο Γιάννης Οικονόμου επέλεξε να προστατεύσει τον κρυπτόμενο πρωθυπουργό

Screenshot 8 4

Στο απλούστατο ζήτημα για τηλεμαχία των δύο πολιτικών αρχηγών που έθεσε την προηγούμενη εβδομάδα η Πόπη Τσαπανίδου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε με πολλούς ανούσιους βερμπαλισμούς αλλά αρνήθηκε να πει ένα ξεκάθαρο «ναι» ή έστω ένα «όχι».

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιγράφων και κληθείς να απαντήσει σε δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου σχετικά με το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» και το ενδεχόμενο διεξαγωγής τηλεμαχίας, ο «λίγος» Γιάννης Οικονόμου απάντησε πως «είναι αλήθεια πως ο κ. Τσίπρας παραχαράσσοντας την αλήθεια, αγνοώντας την ιστορία και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών έχει πει διάφορα αλλά αυτό που δεν έχει τολμήσει να πει είναι στο ερώτημα Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

Συγκεκριμένα πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός για την κοινωνία και την πατρίδα, πότε η χώρα είχε ενισχυμένη θέση στο διεθνές περιβάλλον, πότε η κοινωνία είδε στήριξη και το κράτος να λειτουργεί για να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες συνέπειες από πρωτόγνωρες κρίσεις.

«Σε αυτά αποφεύγει να αναφερθεί και προφανώς έχει κάθε λόγο να αποφεύγει και τη σύγκριση», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος αναρωτήθηκε αν αυτό μπορεί να είναι αντικείμενο μιας μόνο τηλεοπτικής αντιπαράθεσης.

«Είναι ενδεικτικό της αλλοπρόσαλλης, αντιθεσμικής και αλλόφρονας στάσης που έχουν υιοθετήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα σε εκτροπή και την ίδια ώρα φυγομαχεί από το κοινοβούλιο. Δηλαδή για αυτή τη βαριά κατηγορία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητά στο κοινοβούλιο αλλά συζητά στα τηλεοπτικά κανάλια. Έχουν υπάρξει περισσότερες από ποτέ αντιπαραθέσεις σε επίπεδο κοινοβουλίου.

Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει τους τελευταίους μήνες να φυγομαχήσει. Όσο θα αναλώνεται σε αυτές τις παραδοξότητες, όσο θα επιδιώκει επικοινωνιακή τοξικότητα, εμείς θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε κρίσεις και να προωθούμε πολιτικές που θα ενδυναμώνουν την κοινωνία. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών, σε άλλα μέσα και άλλα πεδία, θα υπάρξει η δυνατότητα και εκεί αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

H ανοιχτή πρόκληση-πρόκληση από Τσαπανίδου

Σε debate απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα κάλεσε λίγες μέρες νωρίτερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πόπης Τσαπανίδου.

Στη δήλωσή της η κ. Τσαπανίδου, σε έντονο ύφος καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε τηλεμαχία «αύριο κιόλας», υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός το αποφεύγει εδώ και επτά χρόνια.

«Ο κ. Μητσοτάκης που περιφρονεί τη Δημοκρατία, που άκουγε το μισό πολιτικό σύστημα και τους αρχηγούς της Άμυνας χωρίς να εξηγήσει το γιατί, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η κ. Τσαπανίδου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης που περιφρονεί τη Δημοκρατία, που άκουγε το μισό πολιτικό σύστημα και τους αρχηγούς της Άμυνας χωρίς να εξηγήσει το γιατί, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας!

Αν θέλει συγκρίσεις και διάλογο μπορεί να τον έχει. Αύριο κιόλας! Ας έρθει σε μια τηλεμαχία. Επτά χρόνια τώρα το αποφεύγει. Νομιμοποίηση της εκτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όμως, δεν θα έχει.

Όσο για τα προβλήματα των πολιτών, το θυμήθηκε πολύ αργά. Ενάμισι χρόνο τώρα κάνει πλάτες στα καρτέλ, πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια. Πολύ σύντομα οι πολίτες θα του δώσουν την απάντησή τους».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…