Ο Μητσοτάκης εμμένει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τη διατήρηση της 13ης σύνταξης

Επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη , να χαρακτηρίζει ως «προεκλογικό έκτακτο επίδομα» την 13η σύνταξη που έκανε πράξη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι εάν βρεθεί στην εξουσία της χώρας θα την κόψει. Ο πρόεδρος της ΝΔ αποπειράθηκε να πάρει θέση  και για την άνοδο της ακροδεξιάς

Μητσοτ

Ειδικότερα αναφερόμενος στην 13η σύνταξη είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό δεν μπορεί να γίνει, διότι αν δεν παράγουμε, δεν μπορούμε να έχουμε πόρους».

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους συνταξιούχους και να τους πούμε ότι ο κύριος Τσίπρας δίνει με τρόπο ξεδιάντροπο ένα προεκλογικό επίδομα και όχι 13η σύνταξη. Θα μπορούσε να το μοιράζει μαζί με τα ψηφοδέλτιά του έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή των εκλογών.

Αναγνωρίζω απόλυτα ότι οποιαδήποτε βοήθεια θα πάρει κάποιος που έχει ανάγκη, είναι σημαντικό ποσό. Και τα 500 ευρώ που θα πάρει ο χαμηλοσυνταξιούχος είναι σημαντικό ποσό. Το ερώτημα είναι αν η πολιτική του κ.Τσίπρα μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι μακροπρόθεσμα μπορούμε να στηρίζουμε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, διότι αν δεν παράγουμε, δεν μπορούμε να έχουμε πόρους. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι πολιτική της ΝΔ και έχω δεσμευτεί να αυξήσω τους πόρους στο 1 δισ. ευρώ.»

O Kυριάκος Μητσοτάκης, τάχθηκε υπέρ της 7ημερης εργασίας που θα επιβάλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους, υποστηρίζοντας ότι ο εργαζόμενος μπορεί να διαπραγματευτεί με τον εργοδότη για τα όσα θέλει επιβάλει στην επιχείρηση του.

«Είναι σαχλαμάρες αυτά που ακούω ότι είμαι κατά του 8ωρου. Αυτό που λέω είναι ότι οι άνθρωποι θα δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο από ό,τι στο παρελθόν. Γιατί θα πρέπει να αντιδρούμε όταν μία επιχείρηση έχει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο; Κάποιοι που κυνηγούν σκιές δεν καταλαβαίνουν τι κόσμος ξημερώνει. Η Ελλάδα της δεκαετίας του 80 έχει τελειώσει».

 Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποπειράθηκε να πάρει θέση για την άνοδο της ακροδεξιάς, ιδίως στη νεολαία.

Και εκεί αφηγήθηκε μια ιστορία από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε προ ημερών. “Είδα έναν νεαρό, στον Εύοσμο νομίζω, που είχε κάνει τατουάζ στο χέρι του την περικεφαλαία του Λεωνίδα και του λέω: Είναι ωραίο αυτό που έκανες αλλά μην σταματάμε μόνο στη δόξα του παρελθόντος, αλλά να δούμε και το μέλλον”

Το εύλογο ερώτημα βέβαια είναι γιατί με αφορμή την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών συντάχθηκε με πολλές περικεφαλαίες, κάποιες από τις οποίες είχαν όχι και τόσο ένδοξο “βιογραφικό”. Από την άλλη μπορεί κάποιος να ανήκει στην ακροδεξιά χωρίς να έχει “χτυπήσει” τατουάζ την περικεφαλαία του Λεωνίδα. Μια ματιά στον Μάκη Βορίδη που κοσμεί τα έδρανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η απόδειξη.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…