Ο Μητσοτάκης ειρωνεύεται το HOT DOC αλλά δεν απαντά για τα Πόθεν Έσχες και τα διπλά ΑΦΜ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ειρωνεία επέλεξε να υπεκφύγει να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα όσα αποκάλυψε το

5a2148761dc52467628b45aa

Με ειρωνεία επέλεξε να υπεκφύγει να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα όσα αποκάλυψε το HOT DOC για το προβληματικό Πόθεν Έσχες, τα διπλά ΑΦΜ και τις αγορές οικοπέδων με το Χριστοφοράκο.

Ο αρχηγός της ΝΔ βρέθηκε χθες στο στούντιο του STAR και στην εκπομπή «Ενικός» του Νίκου Χατζηνικολάου. Όταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο για τις αποκαλύψεις του HOT DOC, ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε την πάγια τακτική του κόμματός του αλλά και του ιδίου, όπως φαίνεται τελευταία (βλ. την υπόθεση Νίκου Γεωργιάδη), δηλαδή να αποφύγει να μιλήσει επί της ουσίας.

Παίρνοντας ένα συναισθηματικό ύφος και στοχεύοντας στο θυμικό των τηλεθεατών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν απάντησε επί της ουσίας για το Πόθεν Έσχες, τα διπλά ΑΦΜ και τις αγορές οικοπέδων με το Χριστοφοράκο, αλλά ειρωνεύτηκε το περιοδικό, λέγοντας ότι «δεν είναι δα και οι New York Times».

«Έχω δεχτεί πολλές προσωπικές επιθέσεις, αλλά λυπάμαι πραγματικά όταν η πολιτική ζωή του τόπου επιστρέφει σε λογικές νέο-αυριανισμού τις οποίες είχαμε να ζήσουμε από τη δεκαετία του ’80. Και λυπάμαι που αναγκάζομαι να μιλήσω για αυτά, γιατί είναι προσωπικά και δύσκολα θέματα. Είναι γνωστό ότι ήμασταν σε διάσταση για οκτώ χρόνια και κάναμε ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις και ότι με την έγκριση της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής καταθέταμε ξεχωριστά πόθεν έσχες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Απάντησε ο κ. Μητσοτάκης; Προφανώς και όχι. Όπως γράφει το HOT DOC στο ρεπορτάζ του, δύο σύζυγοι σε διάσταση μπορούν σύμφωνα με το νόμο να υποβάλλουν χωριστή δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Αυτή όμως η πρόβλεψη, δεν υπάρχει για το Πόθεν Έσχες το οποίο δεν είναι μια δήλωση περιουσιακής κατάστασης, αλλά συνολικότερα στοιχείο ελέγχου του πολιτικού προσώπου.

Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι την ίδια περίοδο που ο κ. Μητσοτάκης δεν συμπεριλαμβάνει την «εν διαστάσει» σύζυγό του στη δήλωση Πόθεν Έσχες του, εκείνη μεγαλουργεί επιχειρηματικά έχοντας ως συνέταιρό της μάλιστα, το γνωστό της «λίστας Λαγκάρντ» Σταύρο Παπασταύρου, πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.

 

Το HOT DOC και οι… New York Times

Ο κ. Μητσοτάκης στην υποτιθέμενη χθεσινή του απάντηση, έκανε λόγο για κίτρινο τύπο, για μη «αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου» ενώ μίλησε επίσης και για έναν πανικόβλητο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υιοθέτησε το δημοσίευμα ενός περιοδικού, το οποίο δεν «είναι και οι New York Times».

Θέλοντας να «αποδομήσει» την αξιοπιστία του περιοδικού και των αποκαλύψεών του, επέλεξε να κινηθεί ειρωνικά.

«Πραγματικά πρέπει να είναι πολύ πανικόβλητος ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ο ίδιος σήμερα υιοθετώντας το δημοσίευμα ενός περιοδικού, δεν θα πω τίποτα αλλά δεν είναι και οι New York Times. Δεν διακρίνεται ακριβώς για τη φερεγγυότητά του και τη δημοσιογραφική του αντικειμενικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ας θυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη πως το HOT DOC ήταν το περιοδικό που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ την οποία οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ προσπαθούσαν να κρύψουν από συρτάρι σε συρτάρι.

Ας θυμίσουμε επίσης στον κ. Μητσοτάκη πως ο Σταύρος Παπασταύρου, συνεταίρος της συζύγου του σε εταιρία, πλήρωσε 3.3 εκατ. Ευρώ πρόστιμο για να αποφύγει την ποινική δίωξη για τη λίστα Λαγκάρντ.

Αφήστε λοιπόν τους πολίτες να γνωρίζουν το πόσο αξιόπιστο και φερέγγυο είναι το HOT DOC και τα όσα αποκαλύπτει.

Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει ουσιαστικά και με τεκμήρια στις αποκαλύψεις του περιοδικού και όχι να μιλάει για «κίτρινα» χτυπήματα στη σύζυγό του.

Διαβάστε την απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε η απάντηση της ΝΔ για τις αποκαλύψεις του HOT DOC για Κυριάκο και Μαρέβα