Ο Μητσοτάκης “δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μας διχάσει”. Το κάνει μόνος του.

Αν ο Μητσοτάκης που είδαμε στην τηλεόραση εμφανιστεί και στη Βουλή, η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε καινούργια δεινά. 

5259949

Αν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανιστεί την Παρασκευή στη Βουλή με το πνεύμα που απέπνεε  η δήλωση-μήνυμά του για τα επεισόδια της Ν. Σμύρνης καλύτερα να μείνει στο γραφείο του. 

Πρώτα για το συμφέρον του: θα φύγει τόσο τσαλακωμένος από τον Τσίπρα και την Γεννηματά, όσο δεν έφυγε ποτέ ως τώρα. Δεύτερο, γιατί θα βλάψει και άλλο τη χώρα, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της έντασης.

Οι ανόητοι που του εισηγούνται τέτοιου τύπου αντιπερισπασμούς έχουν χάσει το μέτρο και τον παρασύρουν στον όλεθρο.

Η μονομερής και εμπαθής δήλωσή του έδειξε ότι όσο  χάνει τον έλεγχο  των πραγμάτων, τόσο απομακρύνεται  από την  πραγματικότητα.

Ο «σωτήρας» από τον κορονοϊό  της περσινής άνοιξης, βλέπει στην εφετινή τα κρούσματα και τους νεκρούς να αυξάνονται -με  τις ΜΕΘ  είναι οι μισές από όσες έλεγε  – και την πανδημία να αναπαράγεται εξ αιτίας κακών χειρισμών του, όπως έχουν επισημάνει και  στελέχη της ΝΔ.

Αλλά νομίζει ότι όχι μόνο «πάει καλά», αλλά ότι μπορεί να δίνει και μαθήματα κοινωνικής ηρεμίας, την ώρα που για να απομακρύνει την προσοχή από τις συνέπειες της πολιτικής του – και το ηθικό πλήγμα που δέχθηκε με την υπόθεση Λιγνάδηδημιουργεί αντιπερισπασμούς με κοινωνικές εντάσεις.

Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής καταστολής που προηγήθηκε, είδε «θλιβερές εικόνες βίας» και «τη ζωή ενός νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε».

Αλλά δεν είδε ποιοι τα προκάλεσαν.  Δεν είδε τον νεαρό που ξυλοκοπούσαν αναίτια και αλύπητα κάποιοι αστυνομικοί και τα αντίστοιχα περιστατικά σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας.

Δεν είδε ότι η βία εκδηλώθηκε ΜΕΤΑ την ογκώδη κινητοποίηση των κατοίκων στης Νέας Σμύρνης. Με πρωταγωνιστές προβοκάτορες και ακραίους. Καμιά σχέση με τα κόμματα.

Προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά ξέχασε ότι οι ίδιες ομάδες δρούσαν και επί ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος είχε υποσχεθεί να τις αντιμετωπίσει «την επόμενη των εκλογών»,- αλλά μάλλον η δράση τους πολλαπλασιάστηκε.

Ζήτησε, με καθυστέρηση, «αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία». Αλλά «από όλους» . Όχι από  εκείνους που δεν σταματούν το τελευταίο διάστημα να προκαλούν: τα στελέχη  του και κάποιες αστυνομικές ομάδες.

Ξέρει για την παραβατική δράση κάποιων «μπαχαλάκηδων», αλλά δεν έχει ιδέα για την παράνομη λειτουργία  κρατικών οργάνων.

Είπε ότι «η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά». Αλλά δεν είπε ότι επίσης πουθενά δεν οδηγεί και η τυφλή αστυνομική βία.

Κατά τον Πρωθυπουργό κάποιοι «επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο». Και δεν κατάλαβε ότι όλοι το πήραν σαν να κοίταζε  στον καθρέφτη του.

Θυμήθηκε ότι «το βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων». Αλλά όσοι τον άκουσαν μειδίασαν, γιατί από τότε ακριβώς το αντίθετο κανει. 

Λέει «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει» όταν ο ίδιος δεν κάνει τίποτε άλλο. Και όχι μόνο τώρα. Οι Έλληνες δεν ξέχασαν το είδος της αντιπολίτευσης που έκανε.

Η πρωθυπουργική απόσταση από τα δεδομένα της συγκυρίας φάνηκε και με την προσωπική επίθεση κατά Τσίπρα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο πλευρό των πολιτών της Ν. Σμύρνης και απέναντι στην αδικαιολόγητη βία της αστυνομίας.

Προσπάθησε να συκοφαντήσει την άσκηση ενός δημοκρατικού δικαιώματος επικαλούμενος την πανδημία, και υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ» . Όταν δεν υπάρχει άνθρωπος στο ΕΣΥ που να μην ξέρει ότι ο μόνος που τους προσβάλλει είναι η κυβέρνηση.

Δεν ξέρουμε τι εννοεί ο Πρωθυπουργός ως «ολέθριες επιλογές» του Τσίπρα. Μόνο που δεν κυβερνάει ο Τσίπρας, αλλά ο ίδιος. Δεν έχει ο Τσίπρας λόγο να φύγει η προσοχή των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα στη χώρας.

Αν κάποιος έχει κίνητρο μπαχαλοποίησης είναι ο Μητσοτάκης  που είναι εκτεθειμένος παντού για τις  ολέθριες επιλογές του που επεκτείνει.

Όχι μόνο δεν ισχύει ότι «δίνει λύσεις και δεν υποδαυλίζει κοινωνικές εντάσεις», αλλά δεν υπάρχει μέρα που να μην το κάνει. Έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Ισχύει ότι «η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα». Μόνο που δεν είναι ο Τσίπρας αυτός που προσπαθεί να τη βάλει. Γιατί απλούστατα δεν έχει λόγο.

Αντίθετα η κυβέρνησή του προσπαθεί να εντάξει στην  υγειονομική καραντίνα και τα δικαιώματα των πολιτών και να επιβάλει στην κοινωνία ησυχία νεκροταφείου – για να εφαρμόσει ανενόχλητη την αντιλαϊκή πολιτική της.

Αν ο Μητσοτάκης που είδαμε στην τηλεόραση εμφανιστεί και στη Βουλή, η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε καινούργια δεινά. 

Θα αποδείξει ότι δεν σταματάει μπροστά σε τίποτε για να διατηρήσει αυτό που το 2019 πήρε με το ψεύδος και την παραπλάνηση. Η προσδοκία του ότι θα το ξαναπάρει με την τρομοκρατία είναι επικίνδυνη για την ομαλότητα.

Πηγή:Anoixtoparathyro

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…