Ο Μητσοτάκης δεν είναι ούτε Κούλης, ούτε χαζούλης, ούτε Mr Bean

O Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ενορχηστρωτής των υποκλοπών, κάνει τον κακομοίρη, το θύμα, τον Κούλη τον χαζούλη, τον Mr Bean. Ότι και καλά δεν ήξερε. Ποιος τον πιστεύει;

ΕΚ - Μητσοτακης

O Μητσοτάκης δεν είναι ούτε Κούλης, ούτε χαζούλης, ούτε Mr Bean. Όλα αυτά θα τον βόλευαν τούτη την εποχή των υποκλοπών. Ο Μητσοτάκης είναι ένα απόλυτα λογικό άτομο, με αξιοσημείωτη οργανωτικότητα και σχεδιασμό, που εξ αρχής ήξερε τι ακριβώς επιδίωκε. Από το πρώτο ΦΕΚ, (φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως), όταν πήρε υπό την εποπτεία του την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, (ΕΥΠ), ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Είχε σχέδιο το οποίο μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός άρχισε να υλοποιεί. Έβαλε διοικητή της ΕΥΠ έναν ολόδικο του άνθρωπο τον Μάνο Κοντολέοντα, έβαλε δίπλα του το δεξί του χέρι τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη, μετέταξε από την ΕΥΠ τους υπαλλήλους που θεωρούσε ότι δεν έλεγχε, δημιούργησε μια δεύτερη ανεξέλεγκτη ΕΥΠ μέσα στην ΕΥΠ, το ΚΕΤΥΑΚ και άρχισε να υλοποιεί το μεγαλόπνοο έργο του. Την παρακολούθηση των πολιτικών του αντιπάλων.

Ένα έργο που το μήκος και το πλάτος του το φανταζόμαστε, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για το μέγεθος του.

Επί τρία χρόνια το σύστημα των υποκλοπών Μητσοτάκη λειτούργησε. Όμως επειδή ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αγαπά και τον νοικοκύρη, το κόλπο μάγκωσε και μαθεύτηκε. Κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο ενορχηστρωτής των υποκλοπών, άρχισε να κάνει τον κακομοίρη, το θύμα, τον Κούλη τον χαζούλη, τον Mr Bean. Ότι και καλά δεν ήξερε. Ποιος τον πιστεύει;

Κανένας. Ούτε καν ο Πρετεντέρης που τον υπερασπίζεται με πάθος.

Σε οποιαδήποτε δυτικού τύπου σοβαρή δημοκρατία ο Μητσοτάκης θα είχε ήδη πάρει πόδι. Εδώ πήραν πόδι ο Σεμπάστιαν Κούρτς από την Αυστρία κι ο Μπόρις Τζόνσον από την Μεγάλη Βρετανία για πολύ μικρότερα ζητήματα. Ο Μητσοτάκης προς το παρόν επιβιώνει, αλλά είναι ηθικά και πολιτικά καμένος. Ανίκανος ουσιαστικά να ασκεί το πρωθυπουργικό αξίωμα. Δεν μπορεί ο βιαστής της δημοκρατικής νομιμότητας να παραμένει πρωθυπουργός. Είναι αντίστοιχο σαν να είχαμε έναν βιαστή ανηλίκων για υπουργό παιδείας.

Ο Μητσοτάκης είναι πλέον δακτυλοδεικτούμενος. Καθημερινά τα δημοσιεύματα των μεγαλύτερων ΜΜΕ της Ευρώπης και της Αμερικής απαξιώνουν και διεκτραγωδούν τον βίο και την πολιτεία του. Κανένας δεν αμφιβάλει για την ενοχή του στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Κι αυτό που προβλέψαμε εξ αρχής, ότι σταδιακά τα στελέχη και οι βουλευτές της ΝΔ θα αρχίσουν να διαχωρίζουν την θέση τους, ήδη έχει συμβεί. Την αρχή έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, ακολούθησε με τον τρόπο της η Όλγα Κεφαλογιάννη,ο Θοδωρής Ρουσόπουλος , ο Νικήτας Κακλαμάνης. Και έπεται συνέχεια…Αυτοί που του έμειναν και τον υποστηρίζουν σήμερα είναι όλοι αυτοί που το μέλλον τους είναι ταυτισμένο μαζί του και το πολιτικό του τέλος θα είναι και το δικό τους πολιτικό τέλος. Όπως ο υπουργός, καθηγητής συνταγματικού δικαίου κύριος Γιώργος Γεραπετρίτης, που υπερασπίζεται με φανατισμό και πάθος την ηλιθιότητα του Κυριάκου ότι δήθεν δεν ήξερε.

Ο Μητσοτάκης στην προσπάθεια του να διασωθεί βάζει απέναντι του τους αντιπαθείς στην κοινή γνώμη, αυταρχικούς τύπους στυλ Ερντογάν και Πούτιν. Ότι δήθεν αυτοί οργάνωσαν τις υποκλοπές. Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο Κυριάκος είναι ότι μπορεί ο ίδιος να μην είναι Ερντογάν και Πούτιν γιατί δεν τον παίρνει, όμως απέδειξε ότι αν μπορούσε να γίνει Ερντογάν και Πούτιν και να μας κυβερνά με τις μεθόδους τους, θα το έκανε.

Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να σταθεί στο αξίωμα του. Κανένας εκτός από τους μισθοφόρους του, δεν πρόκειται να τον υπερασπιστεί. Ο άνθρωπος που έγινε χλευαστικό στιχάκι από τους πολίτες, ο άνθρωπός που δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα όσο κανένας άλλος σύγχρονος πρωθυπουργός, οσονούπω μας τελειώνει.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τέμπη: 57 φορές θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου

ΚΑΜΠΑΝΑ

Τέμπη: 57 φορές θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου

Κατόπιν σχετικού αιτήματος της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών , Μαρίας Καρυστιανού, στην Ιερά…

Γάζα: Παιδιά τρώνε ζωοτροφή γιατί το Ισραήλ μπλοκάρει την Ανθρωπιστική βοήθεια (video)

Screenshot 1093 1

Γάζα: Παιδιά τρώνε ζωοτροφή γιατί το Ισραήλ μπλοκάρει την Ανθρωπιστική βοήθεια (video)

Το Ισραήλ συνεχίζει να μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα σύμφωνα με πολυάριθμες καταγγελίες…