Ο Μητσοτάκης βλέπει την Καρδίτσα ως ευκαιρία ανοικοδόμησης

Έχουν περάσει πάνω από 20 ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του Ιανού από την Καρδίτσα και άλλες περιοχές της χώρας, με τους πληγέντες να είναι ακόμα έξω από τα σπίτια τους και να έχουν ως στήριγμα την αλληλεγγύη από όλες τις περιοχές της Ελλάδος, αλλά σήμερα έκανε σύσκεψη η κυβέρνηση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο την πορεία αποκατάστασης των ζημιών και της καταβολής των αποζημιώσεων.

NewsRoom 10/10/2020 | 15:14

Στην κυβέρνηση εκτίμησαν ότι... κατατρόπωσαν «γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος» και ότι έχουν αρχίσει ήδη να καταβάλλονται οι πρώτες  αποζημιώσεις των 5.000 και 8.000 ευρώ με βάση την πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί. 

Επίσης γίνονται όλες οι ενέργειες για γρήγορη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, των αγροτών  που έχουν υποστεί ζημιές με προτεραιότητα στην αποκατάσταση του ζωικού κεφαλαίου ενώ θα συνεχιστεί η παροχή στεγαστικού επιδόματος στους αστέγους. 

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα καταβολής αποζημιώσεων που έχει καταρτιστεί ενώ σημείωσε ότι «η καταστροφή υποδομών από τη θεομηνία είναι μια ευκαιρία για συνολικό εκσυγχρονισμό των υποδομών στην περιοχή ώστε να συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην οικονομική της ανάπτυξη». Η κυβέρνηση δηλαδή,  βλέπει μόνο ευκαιρία ανοικοδόμησης την Καρδίτσα χωρίς να αναλάβει τις ευθύνες της για τον ελλιπή σχεδιασμό για ακραία καιρικά φαινόμενα και την ενδιαφέρει μόνο ο  πολεοδομικός εξωραϊσμός