Ο Μητσοτάκης αποδομεί τον ευατό του και υπόσχεται αναβάθμιση του ΕΣΥ που η κυβέρνηση του κατέστρεψε

Φορώντας το δήθεν πατριωτικό του...πρόσωπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δεν δίστασε να κάνει προεκλογική παροχολογία λες και δεν ήταν κυβέρνηση εδώ και 4 χρόνια

mitsotakis skai

Στα κεντρικά θέματα της προεκλογικής αντιπαράθεσης των τελευταίων ημερών, αυτά της Υγείας και της οικονομίας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε σημερινή του συνέντευξη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ την κατηγορεί για «κρυφή ατζέντα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φορώντας το δήθεν πατριωτικό του…πρόσωπο, προσπάθησε να καλύψει τον κατήφορο του ΕΣΥ που με δική του ευθύνη και της κυβέρνησης του τα προηγούμενα χρόνια, φτάσαμε μόλις τις τελευταίες ημερες να θρηνούμε τρείς συμπολίτες μας σε Κω, Νέα Μάκρη και Χαλκιδική -όπου το ασθενοφόρο καθυστέρησε χαρακτηριστικά ή δεν έφτασε ποτέ- και ανέδειξαν τις μεγάλες ελλείψεις στο ΕΣΥ.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λές και δεν κυβερνούσε τα προηγούμενα χρόνια ο ίδιος, δεν δίστασε προκλητικά να κάνει λόγο ότι ήδη στο πρόγραμμά της Ν.Δ., πριν από τα τελευταία περιστατικά, υπήρχε η βελτίωση του χρόνου ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα επείγοντα και ότι πρέπει να κοπεί γόρδιος δεσμός του Κέντρου. «Ήδη εδώ κι έναν χρόνο, δουλεύουμε ένα νέο σχέδιο για μια μονάδα αεροδιακομιδής για την ηπειρωτική Ελλάδα με ευέλικτα ελικόπτερα, σε έξι βάσεις και κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο. Τα ελικόπτερα αυτά θα μισθωθούν από το εξωτερικό όπως γίνεται και στη δασοπυρόσβεση» είπε ανερυθρίαστα.

Αναφερόμενος στη φορολογική ατζέντα του κόμματός του την ώρα που ως κυβέρνηση γονάτισε τα νοικοκυριά και δεν έκανε τίποτα να συγκρατήσει την ακρίβεια υποσχέθηκε πως «όχι μόνο δεν θα αυξήσουμε αλλά και θα μειώσουμε φόρους. Αύξηση του αφορολόγητου, κανένας νέος φόρος, σταδιακή μείωση και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κάτι που όμως πρέπει να συνδυαστεί με την καλύτερη φορολογική συμμόρφωση. Το οικονομικό επιτελείο απέδειξε την προηγούμενη τετραετία ότι εκπλήσσει προς το καλύτερο».

Σε ό,τι αφορά το μείζον πρόβλημα του δημογραφικού ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε τη δημιουργία υπουργείου Οικογένειας, το οποίο θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική και θα συγκροτηθεί από το «σπάσιμο» του υπουργείου Εργασίας στα δύο.

«Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών» είπε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. με το βλέμμα στο ακροδεξιό ακροατήριο και τις ψήφους της «Νίκη», και θέλωντας να κρατήσει ζεστές τις σχέσεις με την Εκκλησία, ανάφερε «Η Ορθοδοξία ενώνει, η πίστη ενώνει αλλά δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχουν κομματίδια που το εκμεταλλεύονται. Σεβόμαστε τους διακριτούς ρόλους της Εκκλησίας και το αποδείξαμε στο διάστημα της διακυβέρνησής μας αλλά δεν προσβλέπουμε σε βοήθεια από την Εκκλησία. Είμαστε πατριώτες της πράξης και όχι πατριώτες του γλυκού νερού». είπε και πρόσθεσε πως

«όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψω. Αυτό είναι ένα ποσοστό ευθύνης. Τόσο μεγαλύτερη η υποχρέωσή μας τα πόδια μας να πατάνε γερά στη γη» για να συμπληρώσει ότι «παντοδύναμος είναι μόνο ο λαός. Είμαστε πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι, πιο αποφασισμένοι και οι πολίτες μπορούν να μας έχουν εμπιστοσύνη ότι θα υλοποιήσουμε όλα όσα λέμε. Δεν θα δεχθώ καμία συμπεριφορά αλαζονείας. Μπορούμε να αυξήσουμε σημαντικά τους βουλευτές μας.»

 

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…