Ο Μητροπολίτης Βαρθολομαίος προσπάθησε να κοινωνήσει ασθενείς σε νοσοκομείο στο Κιλκίς

Δίχως τη σύμφωνη γνώμη κανενός, ο Μητροπολίτης Κιλκίς επιχείρησε να κοινωνήσει ασθενείς μέσα σε νοσοκομείου του Κιλκίς 

NewsRoom 03/12/2021 | 20:14

Σε ιερό ναό που βρίσκεται στο νοσοκομείο του Κιλκίς αποφάσισε να τελέσει λειτουργία ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, αγνοώντας πλήρως την υγειονομική συγκυρία, και δίχως να έχει συνεννοηθεί προηγουμένως με κάποιον υπεύθυνο της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Ο Μητροπολίτης Βαρθολομαίος δίχως να συμμερίζεται το γεγονός ότι καθημερινά η χώρα μετράει εκατόμβες νεκρών εξαιτίας της πανδημίας πήρε την πρωτοβουλία να τελέσει λειτουργία σε ιερό ναό που βρίσκεται σε νοσοκομείο του Κιλκίς, προσφέροντας μάλιστα τη Θεία Κοινωνία σε όσους παρακολούθησαν τη λειτουργία. 

Βέβαια, η στάση ανευθυνότητας του Μητροπολίτη δεν εξαντλήθηκε μονάχα στο γεγονός ότι κατάφερε με δική του πρωτοβουλία να δημιουργήσει μια εν δυνάμει εστία υπερμετάδοσης του ιού μέσα στο νοσοκομείου. 

Ο ίδιος αφού τέλεσε την λειτουργία αποφάσισε δίχως να λάβει τη σύμφωνη γνώμη κανενός, να μεταφέρει τη Θεία Μετάληψη στα δωμάτια των ασθενών για να κοινωνήσουνε. 

Κάτι τέτοιο εν τέλει, δεν κατέστη δυνατό, καθότι παρενέβη ο διοικητής του Νοσοκομείου ο οποίος τελευταία στιγμή τον απέτρεψε.

Φωτογραφίες από eidisis.gr