Ο Μηταράκης υπόσχεται σε δεξιό τρολ πως οι αλληλέγγυοι θα συλληφθούν

Το ερώτημα που εγείρεται - για ακόμη μια φορά - είναι, πόσο ακόμη μπορούν να διευρυνθούν τα όρια της αστυνομικής αυθαιρεσίας και της θεσμικής χειραγώγησης της δικαιοσύνης;

EK MITARAKIS

Πριν από λίγο, μας πληροφόρησε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταρακάκης στον ΣΚΑΪ 100,3 πως ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η νησίδα του Έβρου δεν είναι ελληνικό έδαφος, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Η δε ευθεία απάντηση του υπουργού Μετανάστευσης στο Twitter με ξεκάθαρες «αιχμές» στις…προτάσεις άλλου χρήστη, περί συλλήψεων αλληλέγγυων για «παρεμπόδιση δικαιοσύνης», μόνο προβληματισμό μπορεί να δημιουργήσει για το τι αναμένεται να ακολουθήσει από εδώ και στο εξής.

«Ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην Ε.Ε. λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια». «Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές» σημείωσε ο Μηταράκης.

Στη συνέχεια δε ανακοίνωσε την διακοπή του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος «ESTIA II», στα πλαίσια του οποίου 25.000 αιτούντες άσυλο φιλοξενούνται σε διαμερίσματα εντός του αστικού ιστού.

Μόλις τέσσερις μέρες μετά τον εντοπισμό των αιτούντων άσυλο, και δέκα μέρες μετά τον θάνατο του μικρού κοριτσιού, ο Νότης Μηταράκης αποκαλύπτει την πραγματική πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με το ζήτημα. Η αντι προσφυγική πολιτική που εξέφρασε τις τελευταίες μέρες προχωρώντας σε ακροδεξιού χαρακτήρα δηλώσεις παίρνει σάρκα και οστά με το σχέδιο για επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

Ο Μηταράκης υπόσχεται σε δεξιό τρολ πως οι αλληλέγγυοι θα συλληφθούν

«Άκυρος χρήστης του τουίτερ προτείνει μια κατηγορία και ο υπουργός του απαντά ότι έχουν γίνει προσαγωγές και θα υπάρξει «και συνέχεια».

Με φόντο τις παραπάνω εξελίξεις η ανάρτηση ενός χρήστη στο twitter έρχεται να συμπληρώσει περαιτέρω την εικόνα που «πουλάει» η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού, της Ελλάδας “ασπίδα”, με πρόσωπο θηρίου.

Ειδικότερα, όπως ένα χρήστης στο Twitter ανέφερε χαρακτηριστικά, «Η κατάσταση έχει ως εξής: Άκυρος χρήστης του τουίτερ προτείνει μια κατηγορία και ο υπουργός του απαντά ότι έχουν γίνει προσαγωγές και θα υπάρξει «και συνέχεια». ΥΓ: Δεν έχω ιδέα αν στοιχειοθετείται κάτι περί περεμπόδισης δικαιοσύνης».

Δείτε την ανάρτηση:

Η ευθεία απάντηση του υπουργού Μετανάστευσης στο Twitter με ξεκάθαρες «αιχμές» στις…προτάσεις άλλου χρήστη, περί συλλήψεων αλληλέγγυων για «παρεμπόδιση δικαιοσύνης», μόνο προβληματισμό μπορεί να δημιουργήσει για το τι αναμένεται να ακολουθήσει από εδώ και στο εξής.

Το ερώτημα που εγείρεται – για ακόμη μια φορά – είναι, πόσο ακόμη μπορούν να διευρυνθούν τα όρια της αστυνομικής αυθαιρεσίας και της θεσμικής χειραγώγησης της δικαιοσύνης;

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…