Ο Μηταράκης πάει στον ΟΗΕ το τραγικό περιστατικό με τους 92 γυμνούς πρόσφυγες στον Έβρο

Την ώρα που Ελλάδα και Τουρκία κάνουν «μπαλάκι του πινγκ πονγκ» τους πρόσφυγες, οι νέες εικόνες ντροπής με τους 92 ανθρώπους, γυμνούς και εκτεθειμένους στον Έβρο προκαλούν σοκ και κάνουν τον γύρο του κόσμου.

FfG3yzCWAAAzY7k

Στον ΟΗΕ προσφεύγει η Ελλάδα για το περιστατικό που έχει προκαλέσει αποτροπιασμό με 92 πρόσφυγες και μετανάστες που αφέθηκαν γυμνοί στην ελληνική όχθη του Έβρου, με τις εικόνες να προκαλούν σοκ και να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τη Δευτέρα, ο Ν. Μηταράκης υποστήριξε πως έχει ζητήσει και θα δει την ερχόμενη Δευτέρα τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα. Επίσης, είπε πως έχει ήδη ενημερώσει και τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόσθεσε, δε, ότι θα κάνει έναν κύκλο επαφών και «θα δείξω τις φωτογραφίες, ενώ έχουμε κι άλλο υλικό, όπως βίντεο».

Επίσης, ανέφερε ότι: «Η Τουρκία έχει βρεθεί σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση καθώς αυτοί οι 92 βρέθηκαν από την ίδια τη Frontex οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό. Αυτοί οι άνθρωποι, δυστυχώς, βρέθηκαν αντικείμενο εξευτελιστικής συμπεριφοράς στην Τουρκία και στάλθηκαν προς την Ελλάδα».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…