Διαψεύδει κατηγορηματικά Γεραπετρίτη ο Μηταράκης: Η κυβέρνηση δε θα καταβάλει αναδρομικά

Με δύο «γραμμές» βγαίνουν κυβερνητικά στελέχη για το θέμα της καταβολής αναδρομικών σε συνταξιούχους

EK Mitarakis

Αντικρουόμενες απόψεις εκφράζουν το τελευταίο διάστημα κυβερνητικά στελέχη σχετικά με το ζήτημα της καταβολής αναδρομικών, καθώς, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε την περασμένη Κυριακή ότι τα αναδρομικά θα δοθούν, εντός του Οκτωβρίου μάλιστα, αλλά σε δόσεις, με τον κ. Μηταράκη να τον διαψεύδει λέγοντας ότι δε θα τα δώσουν το 2019, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για μετά το 2020.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, ο Ν. Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι τα αναδρομικά των συνταξιούχων, δεν γίνεται να κατατεθούν μέσα στο 2019 και αυτό θα γίνει «ίσως μετά το 2020», καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα υπάρχει περιθώριο να κατατεθεί μόνο το κοινωνικό μέρισμα μέχρι τα τέλη του έτους.

«Θέλουμε να δούμε καθαρογραμμένες τις αποφάσεις του ΣΤΕ. Να δούμε αν υπάρχει αναφορά στις περιόδους (Ιούλιος 2015 – Μάιος 2016). Το μόνο που έχουμε δει από τις περιλήψεις είναι ότι έχει κριθεί συνταγματική η βάση υπολογισμού την 30/12/2014» είπε μεταξύ άλλων.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποπληρώσει αναδρομικά με τρόπο που θα αμφισβητήσει την σταθερότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Για να σχεδιάσουμε ακριβώς πώς θα πληρώσουμε τα αναδρομικά πρέπει να ξέρουμε πόσα είναι. Αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία στο ΣΤΕ δεν καθαρίσει η εικόνα, αν δεν ξέρουμε ποιο είναι το τελικό ποσό. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τον τρόπο πληρωμών άρα αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα στο 2019, ίσως μετά το 2020. Δεν υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα να δοθούν αναδρομικά το 2019. Αυτό που μπορεί να δοθεί είναι το κοινωνικό μέρισμα», ξεκαθάρισε ο κ. Μηταράκης.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…