Ζωή Χαλιδιά
25/10/2018, 17:54

Ο μισογυνισμός ενός προβληματικού (η περίπτωση του Γιώργου Κύρτσου)

Το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος έχει να λογοδοτεί για τις 600 χιλιάδες ευρώ που οφείλει στο δημόσιο, δεν τον εμποδίζει να βγαίνει στο δημόσιο μπαλκόνι των social media και να αδειάζει τον κουβά με τα βοθρολύματα της σκέψης του. Διότι ο νους του δεν παράγει σοβαρότητα, παράγει ακαθαρσίες και επιθετικότητα.

Ζωή Χαλιδιά 25/10/2018 | 17:54

Μετά την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου – Κουράκου, ο κος Κύρτσος, ως ιεροεξεταστής του σύγχρονου μεσαίωνα, εκδήλωσε το σκοτεινό του φρόνημα. Δεν ευθύνεται τόσο ο ενήλικας υπουργός για τον παράνομο πλουτισμό του, εν ώρα καθήκοντος, αλλά η σύζυγος, η δεύτερη. Αυτή που επιθύμησε όσα δεν της ανήκαν και δεν της άξιζαν. Δόξα, δύναμη, αίγλη. Εν ολίγοις μία γυναίκα ευθύνεται. Όπως και στην περίπτωση του κου Τσοχατζόπουλου, η δεύτερη σύζυγος έσυρε τον άλλον ενήλικα υπουργό στην παρανομία.

Στο τόσο δα μικρό μυαλό του δημοσιογράφου, δεν χωρά η παραδοχή ότι δεν τίθεται θέμα γυναικός ή ανδρός αλλά θέμα ανθρώπων. Ούτε ότι καθένας μας είναι πάντα συνυπεύθυνος 100% σε μία σχέση. Η σκοτεινή του ιδεολογία, του επιτρέπει να θεωρεί εκ προοιμίου τη γυναίκα ως μειονέκτημα.

Δίνει βεβαίως μίαν άφεση στην πρώτη σύζυγο (για να μην θίξει υποσυνείδητα τη μητέρα του;) αλλά εννοείται, κανένα έλεος για τις δεύτερες. Κατ΄ αυτόν λοιπόν, το βιολογικό φύλο είναι η αιτία των δυσάρεστων και κακών. Σε βιολογικό φύλο οφείλονται οι 800 σελίδες κατηγορητηρίου που συνοδεύει το ζεύγος Παπαντωνίου – Κουράκου, για τα 3 εκατομμύρια μίζες που καρπώθηκε. Έχουμε δηλαδή μια άποψη που ταπεινώνει.

Εν προκειμένω δεν έχουμε να κάνουμε με μία πολιτικά άθλια θέση. Μιλάμε για κάτι άλλο. Μια σεξιστική, αρσενική συμπεριφορά παίρνει ένα σοβαρό συμβάν και το μετατοπίζει από τον κοινωνικό πολιτικό χώρο όπου ανήκει, στο επικίνδυνο άξονα της επιθετικότητας που πρεσβεύει ότι ο χαρακτήρας της γυναίκας είναι εκ φύσεως ανήθικος.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες προσωπικές ματαιώσεις έζησε ο δημοσιογράφος ώστε να απελευθερώνει το μυαλό του τέτοιες επιθετικές αντιδράσεις κατά των γυναικών. Διότι περί αυτού πρόκειται. Δεν μας αφορούν μήτε μας ενδιαφέρουν. Οφείλει όμως ο ίδιος να τις διαχειριστεί κι όχι να τις διαχέει στη δημόσια σφαίρα, σχολιάζοντας πολιτικά ζητήματα. Να μην εκφορτίζεται με τέτοιου είδους εκδηλώσεις διότι η κοινωνία δεν είμαστε το αλώνι του. Κι αν δεν μπορεί να κοντρολάρει την εκφόρτισή του, να μη μας φτύνει το εσωτερικό του δυσάρεστο, στα μούτρα μας.

Τον μισογυνισμό του όχι σε εμάς!

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.