Ο Μίλτος Τεντόγλου Παγκόσμιος Πρωταθλητής – Άλμα στα 8,52 (video)

Εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

tent3

«Ω Θεέ μου» αναφώνησε ο απίστευτος Μίλτος Τεντόγλου που τα κατάφερε και πάλι, όπως ακριβώς το είχε κάνει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο του μήκους σήμερα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης στην τελευταία του προσπάθεια με 8μ.52!

Στη μάχη που έδωσε ο Ελληνας Παγκόσμιος πρωταθλητής με τους τρεις Τζαμαϊκανούς τους κέρδισε όλους και πλέον τα έχει πάρει όλα! Ο τελικός ήταν ένας αγώνας θρίλερ στη μάχη που έδωσε με τον Πίνοκ. Είχαν και οι δύο 8μ.50 αλλά ο Τζαμαϊκανός είχε 2η καλύτερη προσπάθεια στα 8μ.40 και ο Τεντόγλου 8μ.39!

Ο Μίλτος Τεντόγλου το είπε και το έκανε από το πρώτο του άλμα. Είχε πει μετά τον χθεσινό προκριματικό ότι περιμένει ένα άλμα στα 8,5 μέτρα και το πέτυχε ακριβώς με το ξεκίνημα: 8μ.50! Την ίδια ώρα ο Τζαμαϊκανός Πίνοκ που έκανε την καλύτερη επίδοση της χρονιάς στον προκριματικό με 8μ.54 πήδηξε 8μ.40.

Το χρυσό άλμα του Τεντόγλου:

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανέφερε:

«Στόχος μου ήταν να κάνω κάτι παραπάνω. Δεν με άφησαν τα πόδια μου, δεν με άφησε το κλίμα. Είχε πολλή ζέστη, πολλή υγρασία, δεν έχω ανάσα, θέλω να πιο πολύ νερό. Το άλμα ήταν για 8,70, αλλά άφησα τα πόδια στην άμμο και γι’ αυτό νευρίασα».

«Κατάλαβα ότι ήταν πάνω από 8,40 και θύμωσα, γιατί ήταν για 8,70μ. Είπα «πώπω λάθος», που μπορεί να το θυμάμαι για πάντα. Είμαι ευχαριστημένος που κέρδισα, αλλά μπορούσα να κάνω ένα ρεκόρ. Στο τελευταίο άλμα φαίνεται ξεκάθαρα ότι αφήνω τα πόδια στην προσγείωση, δεν ξέρω γιατί. Απλά ήθελα κάτι καλύτερο, γιατί ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση. Τι να κάνουμε, έτσι είναι οι αγώνες. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος σήμερα».

Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις σε ανηλίκους ζητά ο εισαγγελέας

Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις σε ανηλίκους ζητά ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει και πριν από μερικούς μήνες την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε…