Newsroom

Newsroom

Ο Μιχάλης Μπλέτσας συμπληρώνει έναν χρόνο ενεργούς συμμετοχής στον Κύκλο Πρεσβευτών του Ιδρύματος Vodafone

Ο Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής πληροφορικής του MIT Media Lab, αποτελεί μέλος του Κύκλου Πρεσβευτών του Ιδρύματος Vodafone, με ουσιαστική και ενεργό δράση, το τελευταίο έτος, στηρίζοντας εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που διαμορφώνουν τους πολίτες του αύριο. 

5cf522a4825e63582522be5c

Ο ίδιος, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία και τις γνώσεις του, συμμετέχει συμβουλευτικά στα προγράμματα του Ιδρύματος, έχοντας κυρίως συνδεθεί με το Πρόγραμμα STEMpowering Youth. Ένα πρόγραμμα που υλοποιείται σε σχολεία απομακρυσμένων σημείων της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές να γνωρίσουν τις εκθετικές τεχνολογίες και να επιλύσουν τοπικά προβλήματα.

Με αφορμή, λοιπόν, την ολοκλήρωση του 4ου κύκλου των εργαστηρίων STEMpowering Youth και την ανάδειξη 3 μαθητικών καινοτόμων κατασκευών από τις 49 που προέκυψαν συνολικά, ο Μιχάλης Μπλέτσας δήλωσε: «Συγχαίρω τους μικρούς “εφευρέτες” του προγράμματος για την καινοτομία και την ευρηματικότητά τους! Εργάστηκαν ομαδικά και απέδειξαν ότι η επιτυχημένη “συνταγή”, που μπορεί να φέρει έμπρακτα αποτελέσματα στην κοινωνία, είναι η όρεξη και το πάθος για δημιουργία, προς όφελος του κοινού καλού, σε συνδυασμό με τη χρήση των νέων τεχνολογιών».

Το STEMpowering Youth, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής, ξεκίνησε πιλοτικά το 2017 και βρίσκεται ήδη σε 47 περιοχές της χώρας, εκπαιδεύοντας περισσότερους από 12.000 μαθητές. Είναι ένα πρόγραμμα που ταυτίζεται απόλυτα με τη φιλοσοφία του Μιχάλη Μπλέτσα, για βιωματική και συνεργατική μάθηση, καθώς προσφέρει στα παιδιά τα τεχνολογικά εκείνα εργαλεία, που στη συνέχεια μπορούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά. Και για τον ίδιο άλλωστε, «Η τεχνολογία είναι το μέσο με το οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, όταν βέβαια έχουμε το κατάλληλο ηθικό υπόβαθρο για να το χρησιμοποιήσουμε σωστά».

Η υποστήριξή του στο πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του ενός έτους που συμμετέχει στον Κύκλο Πρεσβευτών του Ιδρύματος Vodafone, είναι καθοριστικής σημασίας, γιατί όπως αναφέρει και ο ίδιος: «Οφείλουμε να στηρίζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και προγράμματα που αφορούν στην εκπαίδευση και διαμορφώνουν τους πολίτες του αύριο. Γιατί το μέλλον είναι πάντα καλύτερο, αρκεί να ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε και αρκεί να το επιδιώξουμε!».

Σχετικά με τον Κύκλο Πρεσβευτών του Ιδρύματος Vodafone

Ο Κύκλος Πρεσβευτών λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο του Ιδρύματος Vodafone και απαρτίζεται από καταξιωμένες προσωπικότητες, με αξιόλογη πορεία στον χώρο των επιστημών, της τεχνολογίας, της δημοσιογραφίας και των επιχειρήσεων, υψηλόβαθμα στελέχη της Vodafone Ελλάδας, αλλά και έναν εργαζόμενο της εταιρείας που ορίζεται εκ περιτροπής με βάση την εθελοντική του δράση.

Συμμετέχουν επίσης οι Πρεσβευτές: Στέφανος Χανδακάς, μαιευτήρας – γυναικολόγος, μέλος του Ιατρικού Επιστημονικού Συμβουλίου της ORAMAVR και ιδρυτής HOPEgenesis, Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος, Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, MSc Molecular Medicine, Imperial College London και Υβέτ Κοσμετάτου, Chief Marketing & Communications Officer Praxia Bank και Πρόεδρος Make A Wish Ελλάδας η Λουίζα Ανδρέου, Account Manager στην Εμπορική Διεύθυνση Εταιρικών Πελατών της Vodafone Ελλάδας και η η Λουίζα Ανδρέου, Account Manager στην Εμπορική Διεύθυνση Εταιρικών Πελατών της Vodafone Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του Κύκλου Πρεσβευτών πραγματοποιήθηκε και μία σειρά συζητήσεων αναφορικά με το ρόλο της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων, με συντονίστρια την Μπέττυ Τσακαρέστου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου & Επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού

Αναλυτικά η συζήτηση του Μιχάλη Μπλέτσα και όλων των Πρεσβευτών στον σύνδεσμο https://bit.ly/2PFpwNy.

Σχετικά με το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα

Εδώ και 27 χρόνια, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τη φράση “Connecting for Good” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, το Ίδρυμα Vodafone συνδέει την κοινωνική συνεισφορά με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών.

Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone δραστηριοποιείται από το 2002, υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνίας. Στα 17 χρόνια δραστηριοποίησής του, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 93 φορείς και οργανισμούς, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει ωφελήσει περισσότερους από 754.000 πολίτες.

Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο, είναι: το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, τα Εργαστήρια STEMpowering Youth στην περιφέρεια, το Επίκεντρο της ActionAid, τα προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων και το πρόγραμμα World of Difference.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook – https://www.facebook.com/VodafoneFoundationGreece/

Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCwr8dnMx6wYk5Q9I3JBf45Q

Instagram – https://www.instagram.com/vodafonefoundationgreece/?hl=en

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…