Newsroom

Newsroom

Ο μία ζωή ανεπάγγελτος "προφήτης" Λεβέντης (δείτε βίντεο)

Του Κώστα Παπαδόπουλου

leventis 4

Του Κώστα Παπαδόπουλου

«Επικαλούμαι για πρώτη φορά τον Θεό και του ζητώ να στείλει καρκίνο στον Μητσοτάκη και όλα του τα σόγια, στον Παπανδρέου και όλα του τα σόγια…».

Κι όμως, αυτός ο γραφικός τύπος της πολιτικής που πριν από περίπου δύο δεκαετίες εκστόμιζε δημοσίως αυτές τις κατάρες (σ.σ. κι άλλες πιο βαριές), ο Βασίλης Λεβέντης βρίσκεται -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- στον… προθάλαμο του Κοινοβουλίου, περιμένοντας τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου προκειμένου να σφραγίσει το εισιτήριο της εισόδου της Ένωσης Κεντρώων στον ναό της Δημοκρατίας. Έχοντας δει να παρελαύνουν από τα έδρανα της Βουλής αναρχικοί, νοσταλγοί του Χίτλερ, «ψεκασμένοι», τύποι με… χαβανέζικα πουκάμισα, η είσοδος της Ένωσης Κεντρώων φαντάζει και αυτή, πλέον, ως κάτι φυσιολογικό.

Άλλωστε, ο πρόεδρος το παλεύει εδώ και περισσότερα από τριάντα χρόνια και το… δικαιούται (σ.σ. όπως γράφει και στην ιστοσελίδα του). Ίσως επειδή σε ουκ ολίγα χαζοξενύχτια μπροστά στη μικρή οθόνη, έχει χαρίσει άφθονες στιγμές γέλιου –σε βαθμό που θα τον ζήλευε ακόμα και ο Γιώργος Μητσικώστας.

Σε μία εποχή που η ανεργία και η φτώχεια αποτελούν κανόνα στην Ελλάδα, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μας εξηγήσει κάποια στιγμή ο… δικαιωμένος «προφήτης» (σ.σ. στην πολιτική αυτός, στο ποδόσφαιρο ο Νίκος Αλέφαντος) πως επιβιώνει από το 1974 έως και σήμερα, χωρίς να εργάζεται και χωρίς το κόμμα του (ιδρύθηκε το 1992) να έχει πάρει ποτέ κρατική χρηματοδότηση, λόγω των… ανύπαρκτων ποσοστών του.

Γιατί μπορεί να σπούδασε πολιτικός μηχανικός, όμως ένσημα δεν έχει κολλήσει, ενώ και τα κουπόνια που πούλαγε σε κάθε προεκλογική για την ενίσχυση της Ένωσης Κεντρώων δεν έφταναν ούτε για… ξηρά τροφή. Εκτός βέβαια εάν φυτοζωούσε μέχρι το 2000, όταν και πούλησε έναντι αδράς αμοιβής τη συχνότητα του θρυλικού «Καναλιού 67» σε μία συναλλαγή με πολλές… σκιές. Δύσκολο, πάντως, φαντάζει δεδομένης της αδυναμίας που φέρεται να είχε στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και στις πίστες με… ημίγυμνες γυναίκες.

Λαμβάνοντας ως δεδομένη την είσοδο της Ένωσης Κεντρώων στη νέα Βουλή και επηρεασμένοι από το «πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» που… διαφημίζει στο προεκλογικό σποτ του κόμματος με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Γιάννη Παπαθανάση, μπήκαμε στον πειρασμό να διαβάσουμε το «σχέδιο για να φύγουμε από το Μνημόνιο» που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Βασίλη Λεβέντη. Σύμφωνα με αυτό πρέπει -μεταξύ άλλων-:

α) κανένας συνταξιούχος να μην παίρνει δεύτερη σύνταξη εάν η πρώτη είναι της τάξεως των 1.000 ευρώ το μήνα.

β) να απαγορευτεί στους συνταξιούχους να εργάζονται εάν η σύνταξη τους είναι πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα.

γ) να απολυθούν όλοι οι αργόμισθοι από το Δημόσιο (σ.σ. άγνωστο με ποια κριτήρια)

δ) να μειωθούν κατά 20% όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις δημοσίου και ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ τομέα που υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Λυμένο το ζωνάρι

«Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς» λέει ο θυμόσοφος λαός, γι’ αυτό και η εικόνα του μειλίχιου πολιτικού που εμφανίζει, πλέον, ο κ. Λεβέντης είναι σίγουρο πως δεν θα διαρκέσει και πολύ. Ήδη σε πρόσφατη παρουσία του σε εκπομπή της ΕΡΤ θύμισε τον… παλιό αναψοκοκκινισμένο πρόεδρο, επιδεικνύοντας μάλιστα έπαρση -λόγω των δημοσκοπήσεων- και ειρωνευόμενος τους παρουσιαστές. «Μόνο το ποτήρι με τον φραπέ έλειπε», σχολίασαν οι κακές γλώσσες.

Επειδή οι Έλληνες έχουμε κοντή μνήμη δείτε το βίντεο με τη «θρυλική εκπομπή» του… μειλίχιου, «προφήτη», Βασίλη Λεβέντη στο Κανάλι 67…

Πηγή: newsaction.gr