Ο Μητσοτάκης προπαγανδίζει υπέρ της γραμμής Σόιμπλε ακόμα και στις Βρυξέλλες

Βαφτίζοντας τις έκτακτες παροχές για νησιώτες και χαμηλοσυνταξιούχους «μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης που ενισχύουν τα επιχειρήματα εκείνων που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη δεύτερη αξιολόγηση», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προπαγανδίζει ακόμα και στις Βρυξέλλες τη γραμμή Σόιμπλε.

5852dee51dc52455528b4572

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο περιθώριο της παρουσίας του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχε συναντήσεις με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Frans Timmermans, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis και τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για Δημοσιονομικές και Οικονομικές Υποθέσεις, Pierre Moscovici.

«Στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση και επισήμανε ότι η παρούσα Κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση και την ικανότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ και προστίθεται:

«Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι μονομερείς ενέργειες από πλευράς ελληνικής Κυβέρνησης ενισχύουν τα επιχειρήματα εκείνων που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Και πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, δεν μπαίνει σε παιχνίδια μικροκομματικής τακτικής».

Το παράδοξο στο συγκεκριμένο γεγονός είναι πως ο Επίτροπος επί των οικονομικών θεμάτων, Πιερ Μοσκοβισί, πήρε σαφή θέση υπέρ της ελληνικής πλευράς για την υλοποίηση των μέτρων που είναι απόρροια της υπεραπόδοσης των δημοσιονομικών εσόδων. Αναγνώρισε δε το δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τα μέτρα ανακούφισης. Επιπλέον, ο κ. Μοσκοβισί ξεκαθάρισε πως μόνο μία χώρα ζητά το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων ρύθμισης του χρέους, φωτογραφίζοντας τη Γερμανία.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης εκτός από τη γραμμή «παρών» που έδωσε στους βουλευτές του κόμματός του, προσπάθησε να ευθυγραμμίσει τον ευρωπαίο Επίτροπο με την άποψη του Σόιμπλε, σύμφωνα με την οποία τα μέτρα ανακούφισης των χαμηλοσυνταξιούχων είναι «μονομερής ενέργεια».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…