"Ο Μητσοτάκης ευαγγελίζεται τη συνταγή του κοινωνικού αυτοματισμού" λέει ο ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ εγείρει ερωτήματα ως προς τις βλέψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Ασφαλιστικό, αν το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναλάβει τη διακυβέρνηση. «Είναι σαφές πως η "συμφωνία αλήθειας" δεν είναι τίποτε άλλο από τη συνταγή του κοινωνικού αυτοματισμού» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

5829da8a1dc5249d6c8b4644

«Ή όταν ερχόμαστε και λέμε ότι θέλουμε συντάξεις διότι ο παππούς στηρίζει το εγγόνι! Μα αυτό, ας δεχτούμε καταρχάς ότι είναι μια τεράστια στρέβλωση. Το εγγόνι πρέπει βασικά να υποστηρίζει τον παππού κι όχι ο παππούς το εγγόνι» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει πως ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί το Ασφαλιστικό ως πρόβλημα μεταξύ των γενεών. 

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε το πώς εννοεί, ο κ. Μητσοτάκης, ένα ασφαλιστικό χωρίς “στρεβλώσεις”» αναφέρεται στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας πως η στόχευση της ΝΔ είναι η μεγαλύτερη εξαθλίωση των ηλικιωμένων, αλλά και των νέων. «Αυτή είναι η νεοφιλελεύθερη συνταγή, την οποία βαφτίζει μεταρρύθμιση. Άλλωστε, είναι νωπές οι «εξαγγελίες» του, στη ΔΕΘ, για περαιτέρω περικοπές «δαπανών», δηλαδή μισθών, συντάξεων, και κοινωνικών παροχών», ενώ στη συνέχεια επισημαίνεται ότι η περιβόητη συμφωνία αλήθειας δεν είναι τίποτα άλλο από τη γνωστή συνταγή του κοινωνικού αυτοματισμού.  

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

Στη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα iefimerida, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίστηκε σαν να μην έχει κυβερνήσει ποτέ, ο ίδιος και το κόμμα του, χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη για τα όσα, καταστροφικά, έχουν συμβεί τα τελευταία, ιδίως, χρόνια.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να κάνει και παρατηρήσεις για το ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε: «Ή όταν ερχόμαστε και λέμε ότι θέλουμε συντάξεις διότι ο παππούς στηρίζει το εγγόνι! Μα αυτό, ας δεχτούμε καταρχάς ότι είναι μια τεράστια στρέβλωση, ότι το εγγόνι πρέπει βασικά να υποστηρίζει τον παππού κι όχι ο παππούς το εγγόνι». Ο πρόεδρος του κόμματος που βαρύνεται με τόσες περικοπές στις συντάξεις, εμφάνισε, δηλαδή, το ασφαλιστικό ως πρόβλημα μεταξύ των γενεών. Όλοι αντιλαμβανόμαστε το πώς εννοεί, ο κ. Μητσοτάκης, ένα ασφαλιστικό χωρίς «στρεβλώσεις». Μεγαλύτερη εξαθλίωση των ηλικιωμένων, αλλά και των νέων: αυτή είναι η νεοφιλελεύθερη συνταγή, την οποία βαφτίζει μεταρρύθμιση. Άλλωστε, είναι νωπές οι «εξαγγελίες» του, στη ΔΕΘ, για περαιτέρω περικοπές «δαπανών», δηλαδή μισθών, συντάξεων, και κοινωνικών παροχών.

Τα παραπάνω εντάχθηκαν στο πλαίσιο της “συμφωνίας αλήθειας” του Κ. Μητσοτάκη με τον ελληνικό λαό. Για κακή τύχη του Κ. Μητσοτάκη, ο τελευταίος διαθέτει και μνήμη και κρίση. Είναι πλέον σαφές πως η «συμφωνία αλήθειας» που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι τίποτε άλλο από τη γνωστή συνταγή του κοινωνικού αυτοματισμού, και για μια επιστροφή στο παλιό καθεστώς της προστασίας των μεγάλων συμφερόντων και της περαιτέρω εξόντωσης των αδυνάτων.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…