Ο μητρολίτης Ηλείας, η ανάπτυξη, το ΝΑΤΟ, οι φυλακές και η υποκρισία…

Με μια πρωτοφανή για ιερωμένο παρέμβαση ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός επιχείρησε χθες να κάνει μαθήματα …ανάπτυξης στους πολίτες της Ηλείας, παίρνοντας εμμέσως πλην σαφώς και το μέρος τοπικού επιχειρηματία που θέλει να ασχοληθεί με την διαχείριση των απορριμμάτων στον νομό.

57b6fef41dc524c5328b49d5

Του Μάκη Νοδάρου

Επειδή λοιπόν οι κάτοικοι της κοινότητας Επιταλίου αντιδρούν στα σχέδια του ιδιώτη με σκοπό να προστατεύσουν το περιβάλλον , τις οικογένειές τους και τις περιουσίες τους, ο μητροπολίτης Ηλείας θεώρησε σωστό να παρέμβει «να τους τραβήξει το αυτί» αλλά και να θυμίσει στο ποίμνιό του τις ευκαιρίες που έχασε η Ηλεία στο παρελθόν προκειμένου να αναπτυχθεί.

Ετσι λοιπόν μάθαμε από τον Γερμανό , ότι η Ηλεία θα είχε αναπτυχθεί αν η αεροπορική βάση της 117 ΠΜ Ανδραβίδας είχε γίνει βάση του ΝΑΤΟ που θα φιλοξενούσε 15.000 στρατιωτικούς …Και ότι επειδή υπήρξαν αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας η συγκεκριμένη αεροπορική βάση εγκαταστάθηκε τελικά στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας ! (σ.σ εννοείται μαζί με τις πυρηνικές κεφαλές) .

Μάθαμε ακόμα από τον μητροπολίτη ότι η ιστορική Ανδρίτσαινα και η Ηλεία θα είχε επίσης αναπτυχθεί αν οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι δεν αντιδρούσαν και είχαν δεχθεί την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας όπως προωθούσε πρώην τοπικός πολιτικός παράγοντας .

Μάθαμε για τον μέγα ευεργέτη Λάτση , για τους χώρους που έδωσε η μητρόπολη Ηλείας για να γίνουν οι χωματερές και για τον λογότυπο …που ψάχνει σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να προβάλει τουριστικά την ευρύτερη περιοχή .

Το γεγονός ότι ένας ιερωμένος , ο πρώτος στην ιεραρχία στην Ηλεία, αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη της περιοχή του με την δημιουργία ΝΑΤΟικών – πυρηνικών βάσεων και φυλακών υψίστης ασφαλείας είναι τουλάχιστον ανησυχητικό και συνάμα θλιβερό.

Είναι όμως και υποκριτικό …

Καθώς ο ίδιος που μιλάει σήμερα για ανάπτυξη , ήταν αυτός που έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες τα ιδρύματα σε Πελόπιο και Βάρδα …

Διαβάστε επίσης στο apokalypseis.com

Ηταν αυτός που μεσολάβησε , πίεσε και προώθησε , την επισκευή μιας εκκλησίας στον Πύργο με 4.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ σε καιρό οικονομικής κρίσης . ( Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας Ανταγωνιστικότητας) .Αναρωτήθηκε άραγε ο μητροπολίτης Ηλείας , με όλα αυτά τα χρήματα που ξόδεψαν για την επισκευή της εκκλησίας , πόσες οικογένειες θα έβρισκαν τροφή και στέγη και πόσα σημαντικά έργα θα γίνονταν στην κατακαημένη από τους πάσης φύσεως «σωτήρες» της Ηλείας ;

Αναρωτήθηκε ποτέ ο κ. Γερμανός , πόσες φτωχές οικογένειες θα είχαν σήμερα τα απαραίτητα για να ζήσουν αν χρησιμοποιούσε γι αυτές, τα χρήματα που ξόδευσε στους δικηγόρους και στα δικαστήρια επί χρόνια, διεκδικώντας την περιουσία της πλούσιας δασκάλας στην Αμαλιάδα από τον φτωχό οικοδόμο κληρονόμο της , ο οποίος τελικά δικαιώθηκε τελεσίδικα στα δικαστήρια αφού διασύρθηκε ψευδώς και δημοσίως «ως πλαστογράφος» από το τοπικό ιερατείο;

Διαβάστε επίσης στο apokalyseis.com

Θα πρέπει να καταλάβει ο μητροπολίτης Γερμανός και οι γύρω από αυτόν , ότι ο ρόλος της εκκλησίας δεν είναι να κάνει παρεμβάσεις υπέρ των επιχειρηματιών , ούτε να κατακρίνει εκείνους που δικαιολογημένα αντιδρούν η ανησυχούν σε κάθε μορφή παρανομίας που σχετίζεται με την καταστροφή του περιβάλλοντος , τους σκουπιδότοπους , τα πυρηνικά όπλα κλπ .

Αν θέλει να βρει τους υπαίτιους της μη ανάπτυξης της Ηλείας ας κάνει την αυτοκριτική του και ας κοιτάξει το φωτογραφικό του Αρχείο . Εκεί μέσα βρίσκονται όλοι εκείνοι οι αυτόκλητοι σωτήρες της Ηλείας, παλιοί και νέοι, που πήραν προεκλογικά την ευλογία του , για να φέρουν δήθεν σε πέρας το δύσκολο έργο τους , αλλά με τις πράξεις τους – όπως αποδείχθηκε – κατάντησαν τον δύστυχο νομό τον τελευταίο …των τελευταίων !

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης