ΧΠ

Χρυσούλα Παπαϊωάννου

Ο μεγάλος θυμός του Ξαρχάκου

«Γεια σας, είμαι ένας απόφοιτος λυκείου. Και στην πορεία της βραδιάς θα σας παρουσιάσω κι άλλους απόφοιτους λυκείου». Με δυο κουβέντες όλες κι όλες ο Σταύρος Ξαρχάκος άνοιξε τη μεγαλειώδη συναυλία στο ΣΕΦ.

ξαρχακος 9

Λίγα λόγια αλλά αιχμηρά, μια ξεκάθαρη δήλωση δυσαρέσκειας για το ΠΔ που εξισώνει τα πτυχία καλλιτεχνικών σχολών με απολυτήρια λυκείου. Ο Ξαρχάκος ποτέ δεν ήταν των πολλών και μεγάλων λόγων. Ακριβοθώρητος στις συνεντεύξεις εδώ και χρόνια, ελάχιστες φορές έχει μιλήσει δημόσια.

Ο ίδιος πριν από δύο χρόνια είχε συμπυκνώσει τον θυμό των καλλιτεχνών για την απαξίωση του σύγχρονου πολιτισμού από την Λίνα Μενδώνη ως εξής: «Η κυρία αυτή διακατέχεται από το σύνδρομο της βλαπτικής έπαρσης. Δικαίωμα στην έπαρση έχει μόνο η σημαία».

Αυτές οι δύο δημόσιες τοποθετήσεις του τεράστιου Ξαρχάκου, ο οποίος είναι πολιτογραφημένος δεξιός, είναι η απάντηση σε όσους υποστηρίζουν, ανάμεσά τους η υπουργός και ο υφυπουργός Πολιτισμού, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υποκινεί κάθε φορά τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη