Newsroom

Newsroom

Ο Μαρξ της αλληλεγγύης στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης»

«Η λέξη - κλειδί είναι η αλληλεγγύη. Το όραμα του Μαρξ για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση, βασισμένη στο συλλογικό συμφέρον και στην κοινή δράση, μπορεί να μας δώσει πολλά στις κρίσιμες αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας για να αλλάξουμε την Ευρώπη, τη χώρα μας, τις γειτονιές μας» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία οργανώνει έκθεση για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ στο Πάρκο Τρίτσης μετά την επιτυχία που είχε στο Σύνταγμα και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ειδικότερα, το Σάββατο, 2, και την Κυριακή, 3 Μαρτίου, ένα διήμερο γεμάτο διάδραση, συζήτηση και γνωριμία με το έργο και τη θεωρία του Καρλ Μαρξ προσφέρεται στον χώρο του πάρκου Αντώνης Τρίτσης με την ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα και τους επικεφαλής των δημοτικών κινήσεων Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη», Κώστα Κάβουρα και Πετρούπολης «Ενεργοί Πολίτες», Μανώλη Μπουσύνη να συνομιλούν για το μέλλον των δήμων, της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Όπως τονίζει η κ. Κούνεβα «δέχθηκα με μεγάλη χαρά την πρόταση των δυο δημοτικών κινήσεων και των υποψηφίων δημάρχων στο Ίλιον, Κώστα Κάβουρα και στην Πετρούπουλη ,Μανώλη Μπουσούνη – να οργανώσουμε από κοινού αυτό το διήμερο στο πάρκο Τρίτση, που είναι ένας πανέμορφος και ζωντανός χώρος για τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας. Είναι δυο νέοι άνθρωποι με όραμα και πρόγραμμα για τις τοπικές κοινωνίες, τις γειτονιές της αλληλεγγύης, όπως λέμε και στον τίτλο της κοινής μας εκδήλωσης».

Από την πλευρά του, ο κ. Κάβουρας τονίζει ότι «η ιδέα και τελικά η απόφαση να φέρουμε την συγκεκριμένη εκδήλωση στις περιοχές μας, στις γειτονιές μας προέκυψε διότι πρώτον εκτιμούμε ότι έχει μεγάλη αξία να συζητήσουμε για το έργο του Μαρξ και πώς αυτό αποτυπώνεται στην σημερινή εποχή. Δεύτερον, θέλουμε να αξιοποιήσουμε τους χώρους του πάρκου διοργανώνοντας ανάλογες εκδηλώσεις γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι το πάρκο πέραν του χαρακτήρα που έχει ως ένας εμβληματικός χώρος πρασίνου μπορεί να αποτελέσει ένα ζωντανό εργαστήρι όπου θα γίνεται μια σειρά από πολιτιστικές, πολιτικές κι άλλες δράσεις».

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 3 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της «οθωνικής αυλής», όπου θα φιλοξενείται Σάββατο και Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα κι η έκθεση για τα 200 χρόνια από τη γέννηση τού Καρλ Μαρξ. Στο μεταξύ, θα πραγματοποιηθεί και προβολή ντοκιμαντέρ «Marx reloaded», του Jason Barker το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι και την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι επίσης στην αίθουσα εκδηλώσεων της «οθωνικής αυλής».

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.