Ο Μάρτιν Σουλτς επιστρέφει δριμύτερος στη γερμανική πολιτική σκηνή

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχεδιάζει την επιστροφή του στη γερμανική κεντρική πολιτική σκηνή, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας του Μονάχου Suddeutsche Zeitung.

57e577de1dc524cf458b48e9 1

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μάρτιν Σουλτς θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) στη Βόρεια Ρηνανία-Βεσταφαλία στις εθνικές εκλογές του 2017. Η απόφαση περί αυτού κυκλοφόρησε το απόγευμα της Τετάρτης στους κύκλους του κόμματος κατά την εφημερίδα του Μονάχου.

Εκείνο το οποίο παραμένει ανοικτό όμως είναι ποιον ρόλο θα αναλάβει ο Μάρτιν Σούλτς, αν δηλαδή θα είναι ο διάδοχος του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ στο υπουργείο Εξωτερικών μετά την θεωρούμενη ως βέβαιη εκλογή του τελευταίου ως νέου πρόεδρου της Δημοκρατίας τον προσεχή Φεβρουάριο, ή εάν θα είναι υποψήφιος καγκελάριος στις εθνικές εκλογές του 2017 αντί του προέδρου του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο ίδιος ο Σούλτς είπε στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι προτίθεται να μετακινηθεί στο Βερολίνο, αφού δεν επιθυμεί να παραμείνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι το οποίο ούτως ή άλλως δεν επιθυμεί και το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) το οποίο θέλει έναν δικό του πρόεδρο. Σχετικές δηλώσεις θα κάνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ιράν: Ο στρατός ξεκινά έρευνα για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου του Ραϊσί

Ιράν: Ο στρατός ξεκινά έρευνα για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου του Ραϊσί

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, το οποίο χάθηκε χθες Κυριακή (19/5), εντοπίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην…

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στον ιρανικό λαό για την απώλεια του Προέδρου του

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στον ιρανικό λαό για την απώλεια του Προέδρου του

«Το δυστύχημα αυτό, αποτελεί μια τραγική εξέλιξη που σημειώνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία στην…