Newsroom

Newsroom

Ο Manu Dibango γιορτάζει στο Gazarte – Νέα ημερομηνία

Η συναυλία του Manu Dibango στο Gazarte, στην οποία θα γιορτάσει τα 80 του χρόνια, μεταφέρεται για το Σάββατο 21 Μαρτίου. Όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο,…

dibangp

Η συναυλία του Manu Dibango στο Gazarte, στην οποία θα γιορτάσει τα 80 του χρόνια, μεταφέρεται για το Σάββατο 21 Μαρτίου. Όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο, αυτό θα ισχύει κανονικά και στη νέα ημερομηνία.
 
Ο Manu Dibango γιορτάζει 80 χρόνια groove παρέα με το αγαπημένο του κοινό! Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού και μεγαλύτερος σαξοφωνίστας που γεννήθηκε στην αφρικανική ήπειρο, έρχεται, το Σάββατο 21 Μαρτίου, στο Gazarte, για να γιορτάσει 80 δημιουργικά χρόνια γεμάτα δυνατές συγκινήσεις!

Ετοιμαστείτε για μία άκρως χορευτική βραδιά, όπως ακριβώς αρμόζει στον άρχοντα του groove, με μπόλικες δόσεις funk, jazz και afro-beat!

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πασίγνωστο ρεφρέν , “Mama-se, mama-sa, ma-ko-ma-ko-ssa”, o διασημότερος Αφρικανός σαξοφωνίστας, ο αποκαλούμενος και “Μαύρος Κύκνος”, ο Manu Dibango από το Καμερούν και η μπάντα του, οι Makossa Gang υπόσχονται μία μουσικοχορευτική εμπειρία που -όπως πάντα- θα θυμόμαστε για καιρό!    

Ο Manu Dibango, αυτός ο πολίτης του κόσμου, είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να συνδυάσει αφρικανικούς, αμερικάνικους, ευρωπαϊκούς, ακόμα και techno ήχους, ξεκινώντας την καριέρα του με την παγκόσμια επιτυχία “Soul Makossa” (1973), ένα single που έκανε ευρύτερα γνωστό, το makossa, τον παραδοσιακό χορευτικό ρυθμό του Καμερούν και άλλαξε μια για πάντα τις χορευτικές φιγούρες στις ντίσκο της Δύσης! Ένας ρυθμός που επηρέασε τη σύγχρονη ποπ μουσική , από τον Michael Jackson στο “Wanna Be Startin’ Somethin'”, μέχρι την Rihanna στο “Don’t Stop the Music”.

Ο κοσμοπολίτης αυτός μουσικός έχει ζήσει σε περισσότερες από έξι χώρες, ανάμεσα στις οποίες το Παρίσι η Τζαμάικα και η Νέα Υόρκη, έχει πειραματιστεί με την τζαζ, την ρέγκε, το χιπ-χοπ, ακόμα και την ηλεκτρονική μουσική και δεν έχει σταματήσει μέχρι σήμερα να αναμειγνύει διαφορετικά είδη ανοίγοντας νέους δρόμους στη μουσική.

Αν και ο Dibango έχει επικριθεί κατά καιρούς για τον “ξένο” ήχο του -ξένος στις χώρες της Αφρικής, της Ευρώπης, της Αμερικής- πάλεψε για να κατακτήσει μία μουσική καθολικότητα επηρεασμένη από τη δική του ταυτότητα. “Ποια είναι η συμβολή έχω κάνει;” λέει ο ίδιος σε μία συνέντευξή του στην UNESCO Courier το 1991. “Έχω χτίσει μια γέφυρα μεταξύ του σημείου εκκίνησης μου και της περιέργειας μου. Έχω συμβάλει σε έναν ήχο που είναι αδιαμφισβήτητα Αφρικανικός και έχω προσθέσει τη  δική μου πινελιά.”

Δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως ο μεγαλύτερος σαξοφωνίστας που γεννήθηκε στην αφρικανική ήπειρο, με 72 κυκλοφορίες μέχρι σήμερα, ενώ μετράει συνεργασίες με πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν αφήσει το προσωπικό τους στίγμα στη μουσική, όπως είναι οι Fela Kuti, Herbie Hancock, Bill Laswell, Bernie Worrell, Tony Allen, Sly and Robbie και πολλοί άλλοι.

Αρκεί να βρεθείς σε ένα και μόνο live για να μπεις μια για πάντα στο groovy σύμπαν του Manu Dibango του και να μην θες να βγεις ποτέ!

Το Σάββατο 21 Μαρτίου, ο χορός και ο ρυθμός έχουν την τιμητική τους!

Manu DIBANGO Saxophone & vocals
Raymond DOUMBE Bass Guitar 
Jacques CONTI- BILONG Drums / Batterie
Patrick MARIE-MAGDELAINE Guitar / Guitare
Julien AGAZAR Keyboards /Claviers
Jonathan HANDELSMAN Sax / Flûte, 
Isabel GONZALEZ Vocals /Chant
Céline CHEYNUT Vocals/Chant
Guy NWOGANG Percussions

Τοποθεσία: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Ημερομηνία: Σάββατο 21 Μαρτίου 2015
Ώρα έναρξης: 22.00

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: A ζώνη: 45€ | Β ζώνη: 35€ | Όρθιοι 20€
Ταμείο: A ζώνη: 48€ | Β ζώνη: 38€  | Όρθιοι 23€
 
Προπώληση: Gazarte, Public, Iανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload Stores και τηλεφωνικά στο 11876
Online sales: www.gazarte.gr | www.public.gr  | www.viva.gr

 Πληροφορίες: www.gazarte.gr

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…