Ο Μανιτάκης στο πλευρό της Σακελλαροπούλου: «Όσοι επιτίθενται στην Πρ. της Δημοκρατίας κάνουν επίθεση στους θεσμούς

«Αυτοσυγκράτηση» πρότεινε ο Αντώνης Μανιτάκης σε όσους αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις της κ. Σακελλαροπούλου

2371080

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε το αυτονόητο και καλά έκανε και το είπε, ότι δηλαδή το Κράτος Δικαίου δεν υποτάσσεται στις πλειοψηφίες και στους εφήμερους συσχετισμούς».

Αυτά δήλωσε ο Αντώνης Μανιτάκης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, επιλέγοντας με αυτόν τον τρόπο να υπεραμυνθεί του θεσμού αλλά και του ίδιου του προσώπου της Προέδρου της Δημοκρατίας που βρέθηκε στον πυρήνα της κοινωνικής κατακραυγής εξαιτίας των άκρως προκλητικών δηλώσεων της.

Ο πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΔΗΜΑΡ επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, επέλεξε να πάρει ξεκάθαρη θέση και να τοποθετηθεί κατά εκείνων που -δικαίως- προσβλήθηκαν από τα όσα είπε η κ. Σακελλαροπούλου στην 48η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται πως η πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει ότι δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Με άλλα λόγια, για την κ. Σακελλαροπούλου το πρόβλημα δεν ήταν η μη απονομή δικαιοσύνης, αλλά οι διαμαρτυρίες για την αδικία. Το πρόβλημα δεν είναι ότι κινδυνεύει η ζωή κρατουμένου, του Μιχαϊλίδη, αλλά οι συναυλίες αλληλεγγύης. Ότι το πρόβλημα δεν είναι η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για δυο βιασμούς ανηλίκων, αλλά τα πανό στα θέατρα.

Ο Μανιτάκης στο πλευρό της Σακελλαροπούλου

Έπειτα, ο κ. Μανιτάκης χαρακτήρισε ως ξεπεσμό την κριτική που ασκήθηκε από χιλιάδες κόσμου και καλλιτεχνών στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου, λέγοντας ότι: «Είναι ξεπεσμός πολιτικά, όταν εντάσσεται το πρόσωπο της Προέδρου στην κομματική αντιδικία».

Βέβαια, ο πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπάθησε να κλείσει το μάτι σε όσους αντέδρασαν λέγοντας ότι έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν κριτική, προτείνοντας όμως…αυτοσυγκράτηση: «διαδικτυακά καλά κάνει ο κόσμος και λέει ελεύθερα την άποψη του» καθώς αυτό «είναι κατάκτηση της Δημοκρατίας», ωστόσο επισήμανε ότι χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, «όχι περιορισμούς».

Είναι σαφές ότι ο κόσμος που αντέδρασε δεν περίμενε το «σύνθημα» του κ. Μανιτάκη για να εναντιωθεί στις προκλητικές δηλώσεις της κ. Σακελλαροπούλου που θεωρεί μεγαλύτερο πρόβλημα την κοινωνική κατακραυγή από την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για δυο βιασμούς ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη.

Δυστυχώς για τον κ. Μανιτάκη που επιχείρησε να εκφέρει έναν άκρως θεσμικό λόγο, το δίλημμα έχει τεθεί και αφορά συλλήβδην την κοινωνία και τους πολιτικούς. Και εδώ δεν υπάρχει η δυνατότητα των ίσων αποστάσεων.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…