Ο Μανδραβέλης «βάζει δύσκολα» στην κυβέρνηση: Κριτική για τους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους

Τι αναφέρει στο άρθρο του με τίτλο, «Τα δικαιώματα των ανεμβολίαστων»

ek mand 0

O Πάσχος Μανδραβέλης προτείνει άλλη αντιμετώπιση στους ανεμβολίαστους και έχει «λόγο».

Με άρθρο του στην Καθημερινή, o Π. Μανδραβέλης διερωτάται κατά πόσο μπορεί να έχουν βάση οι περιορισμοί στους ανεβολίαστους σε αυτή τη φάση της πανδημίας και υπό το φως των νέων επιστημονικών δεδομένων.

«Αν αποδειχθεί ότι και εμβολιασμενοι  προσβάλλονται και μεταδίδουν την ασθένεια, το ίδιο με τους ανεμβολίαστους, παύει η νομιμοποιητική βάση του διαχωρισμού τους», αυτό είναι το κεντρικό επιχείρημα του αθρογράφου που κατά μια έννοια ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κοινωνικού σώματος των ανεμβολίαστων.

Αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στο άρθρο με τον τίτλο, «Τα δικαιώματα των ανεμβολίαστων»:

«Στην αβεβαιότητα που προκαλούν οι τυχαίες μεταλλάξεις του ιού, πρέπει να προστεθεί και η πρόοδος της επιστήμης. Αλλες πολιτικές χρειαζόμασταν στο πρώτο κύμα, τότε που δεν υπήρχαν όπλα για την αντιμετώπιση του λοιμού και άλλες τώρα που έχουμε εμβόλια, φτιάχνονται φάρμακα κ.λπ.

Οι πολιτικές που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα είναι οι περιοριστικές των δικαιωμάτων των πολιτών. Για δύο λόγους: Πρώτον, είναι εύκολες για τους πολιτικούς. Δεύτερον, τείνουν να ξεχνιούνται και να παραμένουν σε ισχύ ακόμη και όταν δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Ενα από αυτά που πρέπει να επανεξεταστούν είναι επιπλέον περιορισμοί των ανεμβολίαστων. Η στέρηση κάποιων δικαιωμάτων τους δεν θεσπίστηκε για να τιμωρηθούν επειδή είναι ανόητοι, παρωχημένοι, θρησκόληπτοι ή, τέλος πάντων, ψεκάζονται. Υπήρχε το πραγματικό επιχείρημα ότι με τη στενοκεφαλιά τους μπορούν να βλάψουν άλλους, μεταδίδοντας τον ιό.

Αν αποδειχθεί ότι και εμβολιασμένοι προσβάλλονται και μεταδίδουν την ασθένεια, το ίδιο με τους ανεμβολίαστους, παύει η νομιμοποιητική βάση του διαχωρισμού τους»

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…