Ο Μακρόν απέλυσε τον σωματοφύλακα του που ξυλοκόπησε διαδηλωτή

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να απολύσει τον σωματοφύλακα που συνελήφθη τον οποίο κάμερα δείχνει να χτυπά έναν διαδηλωτή την Πρωτομαγιά καθώς προέκυψαν «νέα γεγονότα» σχετικά με το περιστατικό, δήλωσε σήμερα η προεδρία.

5b51bf961dc52406128b456b

Ο άνδρας ανακρίθηκε χθες από την αστυνομία για το περιστατικό, ανέφερε εξάλλου το γραφείο του εισαγγελέα.

Ο Μακρόν είχε δεχθεί επικρίσεις μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Le Monde ότι το γραφείο του είχε θέσει για λίγο σε αργία τον σωματοφύλακα επειδή χτύπησε έναν διαδηλωτή εμφανιζόμενος ως αστυνομικός πριν από σχεδόν τρεις μήνες, αλλά δεν είχε ενημερώσει τις αρχές επιβολής του νόμου.

«Νέα γεγονότα που μπορεί να συνιστούν παράπτωμα εκ μέρους του Αλεξάντρ Μπεναλά περιήλθαν σε γνώση του προέδρου», δήλωσε αξιωματούχος του προεδρικού μεγάρου.

«Ως αποτέλεσμα… η προεδρία αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία απόλυσης του Αλεξάντρ Μπεναλά», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.


Σε ένα βίντεο, ένας άνδρας που φορά αστυνομικό κράνος και αναγνωριστικό σήμα φαίνεται να τραβά μια γυναίκα και στη συνέχεια να χτυπά έναν διαδηλωτή την 1η Μαΐου. Αργότερα ταυτοποιήθηκε ως μέλος του προσωπικού της γαλλικής προεδρίας.

Η αντιπαράθεση κυριάρχησε στην κάλυψη των ΜΜΕ στη Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες, με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να επικρίνουν τον Μακρόν επειδή δεν απέλυσε τον βοηθό του αμέσως και παράμεινε σιωπηλός.

Δικαστική πηγή δήλωσε πριν από λίγο ότι ο Αλεξάντρ Μπεναλά τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση σήμερα το πρωί.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για πράξεις βίας σε σχέση με πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί αποστολή δημόσιας υπηρεσίας, υπέρβαση εξουσιών, παράνομη χρήση διακριτικών δημόσιας αρχής και συνέργεια για εκτροπή εικόνων που προερχόμενων από σύστημα βιντεοπροστασίας διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Εξάλλου, τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε προσωρινή αργία για απόσπαση εικόνων βιντεοεπιτήρησης της της Πόλης του Παρισιού και τη μετάδοσή τους στον Αλεξάντρ Μπεναλά, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση. Οι τρεις αστυνομικοί είναι ένας γενικός ελεγκτής, ένας αστυνόμος και ένας διοικητής.



Κακλαμάνης: Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά του συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για το δημοψήφισμα του 2015 (video)

6366995

Κακλαμάνης: Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά του συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για το δημοψήφισμα του 2015 (video)

«Στην Ελλάδα ξέρετε, υπάρχει ένα κενό. Δηλαδή σε άλλα κράτη λένε ότι αντίστοιχα πρακτικά δίνονται…

Σοκαριστικά στοιχεία από το Χαμόγελο του Παιδιού: Κάθε δύο ημέρες ένα παιδί καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Σοκαριστικά στοιχεία από το Χαμόγελο του Παιδιού: Κάθε δύο ημέρες ένα παιδί καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση

Τέσσερα παιδιά και έφηβοι επικοινωνούν καθημερινά για βοήθεια, ενώ κάθε δύο ημέρες γίνεται παρέμβαση για…

Θάσος: Τουρίστες έκαναν βόλτα με άλογα σε παραλία και ποδοπάτησαν 5χρονη που έπαιζε

thasos

Θάσος: Τουρίστες έκαναν βόλτα με άλογα σε παραλία και ποδοπάτησαν 5χρονη που έπαιζε

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό έγινε σε παραλία στην Θάσο, με πρωταγωνιστές τουρίστες που έκαναν βόλτα…

Ανάβυσσος: Επέμβαση των ΜΑΤ με χημικά και γκλοπ σε φοιτητική διαμαρτυρία έξω από τη Σύνοδο Πρυτάνεων

Ανάβυσσος

Ανάβυσσος: Επέμβαση των ΜΑΤ με χημικά και γκλοπ σε φοιτητική διαμαρτυρία έξω από τη Σύνοδο Πρυτάνεων

Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για τις επικείμενες μαζικές διαγραφές φοιτητών, τις οποίες έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός…