Newsroom

Newsroom

O Mάκης Σεριάτος και οι glamorous βραδιές στο Κεφαλάρι

Εάν πριν από μερικά χρόνια έλεγε κανείς ότι ο γνωστός διαφημιστής Μάκης Σεριάτος, θα συλλαμβάνονταν για χρέη τότε σίγουρα θα…

Εάν πριν από μερικά χρόνια έλεγε κανείς ότι ο γνωστός διαφημιστής Μάκης Σεριάτος, θα συλλαμβάνονταν για χρέη τότε σίγουρα θα τον περνούσαν για τρελό. Για πολλά χρόνια ο κεφαλλονίτης διαφημιστής αποτέλεσε το αγαπημένο παιδί του πολιτικού και μιντιακού συστήματος. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, ΣΚΑΙ, Alter, Αντ1 αλλά και ο διαδικτυακός όμιλος του κ. Γιαννακόπουλου είναι μόνο μερικοί από τους σταθμούς της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

Στα διάφορα πάρτι που οργάνωνε στην πολυτελή του κατοικία στο Κεφαλάρι έβλεπε κανείς ολόκληρη την αφρόκρεμα της εγχώριας πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ. Καναλάρχες, επιχειρηματίες, πολιτικούς αλλά και μεγαλοδημοσιογράφους. Στην ίδια πολυτελή κατοικία που σήμερα συνελήφθη για χρέη ύψους 242.000 ευρώ προς το ΙΚΑ. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον του δίωξη για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Η μεγάλη άνοδος στην επιχειρηματική του διαδρομή έγινε το 1996. Όταν ξεκίνησε τη συνεργασία του με το McCann Worldgroup. Επί των ημερών του Κώστα Σημίτη στον πρωθυπουργικό θώκο διαχειρίστηκε το λογαριασμό του ΟΤΕ. Δεν ήταν όμως και η μοναδική. Ακολούθησαν τράπεζες, αυτοκίνητα, Coca Cola και ένα πλήθος κρατικών καμπάνιων.

Δημουργείται η Ashley Worldgroup
Ο μήνας του μέλιτος όμως με τη McCann δεν κράτησε πολύ. Λίγο μετά δημιούργησε το Ashley Worldgroup. Έναν ελληνικό πολυεθνικό «Όμιλο Ολοκληρωμένης Επικοινωνίας» στη N.A. Ευρώπη. Ο όμιλος περιλάμβανε διάφορες εταιρείες. Όπως για παράδειγμα οι Ashley & Holmes, Le Spot Productions, United Media, Politics, Zenteam και Alco. Διέθετε επίσης 13 συνεργαζόμενα γραφεία σε Αθήνα, Βιέννη, Βουκουρέστι, Σόφια, Τίρανα, Σκόπια, Κόσσοβο, Λεμεσό, Σαράγεβο, Βελιγράδι, Λουμπλιάνα, Ζάγκρεμπ και Λοτζ.

Το χρήμα έρεε άφθονο. Ήταν άλλωστε οι χρυσές εποχές για τις διαφημιστικές εταιρείες. Εποχές που έχουν πλέον περάσει ανεπιστρεπτί. Κατά καιρούς συνεργάστηκε με διάφορες διαφημιστικές εταιρείες. Όπως για παράδειγμα η «Καραμέλα» της Αγάπης Βαρδινογιάννη. Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν για το Μάκη Σεριάτο, λίγο μετά το 2004, όταν η ΝΔ ανέλαβε την εξουσία. Η εταιρεία δεν πήγαινε όπως παλιά. Ωστόσο ο Σεριάτος, κατάφερνε να παίρνει διάφορες δουλειές. Και αυτό το όφειλε σε έναν και μόνο άνθρωπο. Τον τότε εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης Καραμανλή, Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

Η αρχή του τέλους
Τα επόμενα χρόνια η εταιρεία θα πάρει την κάτω βόλτα. Το πάλαι ποτέ αγαπημένο παιδί του εκδοτικού και μιντιακού συστήματος δεν θύμιζε σε τίποτα τον glamorous διαφημιστή με τους σωματοφύλακες και τα πολυτελή σπίτια. Η ξαφνική είσοδος του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη στην ASΗLEY, τού έδωσε νέα πνοή. Όχι όμως για πολύ. Ο γάμος δεν μακροημέρευσε και πολύ σύντομα το διαζύγιο έμοιαζε αναπόφευκτο.