ΝΔ

Ντίνα Δασκαλοπούλου

Ο «μακελάρης» της δημόσιας σφαίρας

Εκτός του ότι κάθε δημοσίευμά του παραβιάζει άρθρα του Ποινικού Κώδικα και σίγουρα τον αντιρατσιστικό νόμο, βάλλει και κατά της συνταγματικής νομιμότητας και της δημοκρατίας, αφού επιχειρεί να εξοστρακίσει δημόσια πρόσωπα και οξύνει τα έμφυλα αλλά και τα εμφύλια πάθη.

Χίος

Σχεδόν κάθε του πρωτοσέλιδο παραβιάζει κάποιο άρθρο του Ποινικού Κώδικα. Σχεδόν κάθε του κείμενο καταπατά τον αντιρατσιστικό νόμο. Δεν υπάρχει μέρα που να μην κουρελιάζει τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Το τελευταίο χτύπημα του «Μακελειού» ωστόσο ξεπέρασε τον ίδιο τον χυδαίο εαυτό του, όταν μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εξαπέλυσε χυδαία επίθεση σε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, την περιφερειάρχη Αττικής, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τη σύντροφο του πρωθυπουργού – εν τέλει σε κάθε μία από εμάς ανεξάρτητα από ιδιότητα και πολιτική τοποθέτηση, αφού κάτω από τη λέξη «πουταναριό» θα μπορούσε να βρεθεί κάθε γυναίκα που διεκδικεί δημόσιο λόγο και παρέμβαση ή, απλώς, «δεν χωράει» στα εθνικιστικά και χυδαία πρότυπα της ρυπαροφυλλάδας.

Αυτή τη φορά -με τη γνωστή γλώσσα και το ύφος καφενόβιου κουτσαβάκη- η «εφημερίδα» βάζει στην πρώτη της σελίδα την Εφη Αχτσιόγλου, την Ολγα Γεροβασίλη, τη Θεανώ Φωτίου, την Ελενα Κουντουρά, την Κατερίνα Παπακώστα, την Κατερίνα Νοτοπούλου, τη Ρένα Δούρου και την Μπέτυ Μπαζιάνα: «Ακόμη και οι ιερόδουλες που κάνουν πιάτσα τις νύχτες σε σκοτεινούς δρόμους και κακόφημα σημεία είναι πιο τίμιες και καθαρές από αυτές της παστρικές», γράφει ανάμεσα σε άλλα. Κι όταν κάποιοι (όχι τόσοι όσοι οι περιστάσεις επιβάλλουν) αντέδρασαν, ο «πολύς» Στέφανος Χίος απάντησε με το ντε λα μαγκέν ύφος που η παρατεταμένη ατιμωρησία του επιτρέπει: «Τα μεταχειρισμένα ταμπόν της δημοκρατίας σήκωσαν τις πατσές και τα ξίγκια και λυσσάνε σαν τις σκέλες του Γράμμου για το αποκριάτικο πρωτοσέλιδο του ‘‘Μακελειού’’. Φορέστε την ποδιά της μετανοίας και πέστε στα τέσσερα για να σας λυπηθούμε την ώρα που θα στήνονται τα λαϊκά δικαστήρια».

Η περιφερειάρχης Αττικής έχει δεχθεί τα πυρά της ρυπαροφυλλάδας δεκάδες φορές κι έχει ήδη ασκήσει ένδικα μέσα εναντίον της για άλλο δημοσίευμά της. «Οι επαγγελματίες της χυδαιότητας, οι καθ’ έξιν υβριστές του δημοκρατικού πολιτεύματος διεκδικούν με προκλητικά και χυδαία πρωτοσέλιδα θέση στον δημόσιο διάλογο», δήλωσε η Ρένα Δούρου σχολιάζοντας το συγκεκριμένο «δημοσίευμα». «Η μόνη θέση που τους ταιριάζει είναι εκείνη την οποία άλλωστε εκφράζουν πιστά. Το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο. Ο εξοστρακισμός τους από τον δημόσιο βίο είναι υπόθεση που μας αφορά όλες και όλους. Γιατί αφορά τη Δημοκρατία».

Η αρμόδια για την Ισότητα Φύλων, υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επικοινώνησε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, προκειμένου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου, «να συνομιλήσουν με θέμα τους κινδύνους που επισύρει για την ελληνική κοινωνία η διακίνηση ακραίων και χυδαίων στερεοτύπων που αφορούν τις έμφυλες σχέσεις».

Χτες ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, διεθνοποίησε το πρόβλημα με επιστολές στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι. Σε συνέχεια της παραπάνω πρωτοβουλίας, η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αννέτα Καββαδία, έστειλε επιστολή προς την πρόεδρο Λιλιάν Μορί Πασκέ ζητώντας την απερίφραστη καταδίκη της φασιστικής αυτής επίθεσης«Ο ανοιχτά και απροκάλυπτα χυδαίος, σεξιστικός, φασιστικός λόγος καμία σχέση δεν έχει με την ελευθερία του Τύπου», σχολίασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η κ. Καββαδία. «Καμία σχέση δεν έχει με το δικαίωμα στη σκληρή –ακόμη και την ανηλεή– αντιπολιτευτική κριτική. Ο συστηματικός εκχυδαϊσμός –αλήθεια, η ΕΣΗΕΑ ακούει;– και η προσπάθεια πλήρους απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, στο σύνολό του, δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω αδράνεια».

Την ώρα που εσείς θα διαβάζετε αυτό το κείμενο θα συνεδριάζουν τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ όσο και το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της. Η Ενωση των δημοσιογράφων κατά περιόδους έχει ασχοληθεί με το «φαινόμενο Χίος» στον οποίο έχει επιβάλει κυρώσεις. Σήμερα ο πρόεδρος του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου, Γιώργος Γκιώνης, θα φέρει ξανά το θέμα στο συμβούλιο. «Είναι σύμπτωμα της κρίσης και κατάντια της δημοσιογραφίας το ‘‘Μακελειό’’, που δυστυχώς βρίσκει ακολούθους και προσκυνητές», λέει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Γκιώνης. «Θα εισηγηθώ το θέμα στο συμβούλιο και πιστεύω ότι θα πράξει τα δέοντα ώστε να προστατευθεί το ίδιο το επάγγελμά μας. Το πρωτοσέλιδο προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε όλους μας».

Σχεδόν σοκαριστική είναι η σιωπή του πολιτικού κόσμου της χώρας απέναντι στο χυδαίο πρωτοσέλιδο της «εφημερίδας». Με εξαίρεση (αυτονόητα) τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου δεν ένιωσαν την ανάγκη να τοποθετηθούν απέναντι στο κρεσέντο νοσηρότητας. «Το ‘‘Μακελειό’’ είναι σύμπτωμα του εκχυδαϊσμού της δημοσιογραφίας και της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μη συνεχιστεί αυτό το αίσχος. Ομως, η τιμωρία από τη Δικαιοσύνη δεν αρκεί. Απαιτείται η καταδίκη από σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο και τις πολιτικές δυνάμεις. Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να κυλιστεί στον βούρκο του ‘‘Μακελειού’’», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…