Συγκινεί ο Χατζηγιάννης για το Κυπριακό: «Είναι σαν να το έχω ζήσει – Με πονάει ο πόνος τους»

Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, ο δημοφιλής τραγουδιστής και τραγουδοποιός ανακαλεί παιδικές αναμνήσεις, ενώ μιλάει ακόμα για το Κυπριακό περιγράφοντας μία σχετική προσωπική του ιστορία.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης καλεσμένος στην εκπομπή «ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ» με τη Νίκη Λυμπεράκη, σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, μιλάει για όλα.

Επιστρέφοντας από την ευρωπαϊκή του περιοδεία και λίγες ημέρες πριν ανέβει στη μουσική σκηνή στην οποία εμφανίζεται, ο αγαπημένος καλλιτέχνης σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, ο δημοφιλής τραγουδιστής και τραγουδοποιός ανακαλεί παιδικές αναμνήσεις, ενώ μιλάει ακόμα για το Κυπριακό περιγράφοντας μία σχετική προσωπική του ιστορία.

«Εγώ αγαπώ τον τόπο μου, την Κύπρο, για πολλούς λόγους. Με γέννησε, με μεγάλωσε. Ένα βασανισμένο κράτος. Κι αν δεις την ιστορία της, δεν είχε ποτέ μία μέρα ελευθερίας, εκτός από το 1960 με την ανεξαρτησία της μέχρι και την εισβολή. Η Κύπρος ήταν πάντα υπόδουλη, “εκδιδόμενη” στους ισχυρούς», ανέφερε αρχικά ο διάσημος τραγουδιστής.

«Ό,τι έγινε στην Κύπρο είναι μια πληγή που δεν κλείνει, ένα τραύμα ανοιχτό. Έχω καταγωγή από την Κερύνεια κι από τους δύο γονείς, πρόσφυγες. Η Κερύνεια ήταν το σημείο απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων από ένα μικρό κόλπο. Από το σπίτι της μαμάς μου δεν είναι ούτε ένα χιλιόμετρο. Έχω τόσες περιγραφές για όσα έχουν συμβεί, που είναι σαν να το έχω ζήσει. Με πονάει ο πόνος τους. Ο πατέρας μου ακόμα και σήμερα ασχολείται για να μνημονεύσουν την πόλη μας, να ευχηθούμε να γυρίσουμε», είπε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης περιέγραψε μία σχετική προσωπική του ιστορία: «Θα σας πω κάτι. Όταν “έφυγε” ο παππούς μου, ήθελε να με δει και μου λέει “γιε μου εύχομαι να καταφέρεις να δεις την Κερύνεια». Έφυγε με αυτόν τον καημό. Τα πράγματα δεν βαίνουν ευοίωνα. Υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσε να γίνει το βήμα, δεν υπήρχε όμως η βούληση. Νομίζω όσο περνά ο καιρός, το πράγμα θα παγιώνεται έτσι όπως είναι. Οι συνθήκες θα δυσχεραίνουν. Αν υποθέσουμε ότι θα γίνει και μια παράνομη προσάρτηση του βόρειου τμήματος με την Τουρκία, τότε τα πράγματα θα είναι δις χειρότερα».

Τέλος, σε ερώτηση για το πώς αυτοπροσδιορίζεται, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος νωρίτερα αποκάλεσε την Κύπρο και την Ελλάδα τα δύο σπίτια του, είπε: «Είμαστε δύο ξεχωριστά κράτη, έχουμε δύο διαφορετικά πολιτεύματα, δύο διαφορετικές σημαίες. Αλλά έχουμε κοινή θρησκεία, κοινή γλώσσα, κοινή εθνικότητα».