Ο λύκος στην ανεμοζάλη χαίρεται

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τη φύση της αρπακτική, επιδιώκει ως λύκος μες στην αντάρα, να αποκομίσει κομματικά οφέλη αλλά και να χειραγωγήσει τους πολίτες υπό την απειλή του πολέμου που διεξάγεται.

5465072

Τι κι αν ζούμε σε συνθήκες πρωτοφανούς αταξίας και αναταραχής στην Ευρώπη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τη φύση της αρπακτική, επιδιώκει ως λύκος μες στην αντάρα, να αποκομίσει κομματικά οφέλη αλλά και να χειραγωγήσει τους πολίτες υπό την απειλή του πολέμου που διεξάγεται.
Μπορεί η μυθολογία να οδήγησε σε προκαταλήψεις εις βάρος των λύκων, καθώς είναι ένα ζώα κι όχι κάποια νοήμονα όντα, η λυκίσια όμως συμπεριφορά της κυβέρνησης δεν στηρίζεται σε καμία προκατάληψη και σε κανένα μύθο. Πρόκειται για μία πολιτική αγέλη που μέχρι σήμερα έχει κινηθεί με χαρακτηριστική ιδιοτέλεια κι αρπακτικότητα, ενεργώντας προς όφελός της. 

Το πρώτο δείγμα γραφής, ότι η κυβέρνηση θα διαχειριστεί με χρησιμοθηρικό κι επιπόλαιο τρόπο την «μπαρουταποθήκη» που απειλεί να τινάξει την ειρήνη στην Ευρώπη, το έδωσε ο υπουργός Κικίλιας. Μόλις άναψε ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας, ως τελευταίος χρυσαυγίτης, έσπευσε να ειρωνευτεί τις ΜΚΟ που παλεύουν για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά και να διαχωρίσει τους πρόσφυγες σε μελαμψό και ξανθό γένος. 
Μην απορήσουμε αν στον επόμενο χρόνο βγει κάποιος Άδωνις και μας πει πόσο τυχερός λαός είμαστε που έχουμε αυτή την κυβέρνηση σε τέτοια κρίσιμη περίοδο, να βγάλουμε λοιπόν το σκασμό για την ακρίβεια, την ανεργία και τους χιλιάδες νεκρούς του covid. 

Την ίδια στιγμή ο Μητσοτάκης προχωρεί αεράτος σε πράξεις, παραβλέποντας ότι η αφορμή για τον πρώτο μεγάλο πόλεμο, ήταν εντελώς ασήμαντη  σε σύγκριση με αυτό που γίνεται τώρα
Λαμβάνει λοιπόν την απόφαση να ενισχύσει την Ουκρανία με τα 20.000 καλάσνικοφ, που είχαν κατασχεθεί από Ουκρανούς, στο λιμάνι της Ρόδου, το 2013. Χωρίς να είναι καν παρών στη διαδικασία της απόφασης ο υπουργός Εξωτερικών, χωρίς να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και χωρίς να προηγηθεί κάποια σχετική διαβούλευση.

Και δεν έφτανε μόνο αυτό, μαθαίνουμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι δεν αποκλείεται και η αποστολή μαχητικών για την ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας. Έτσι επιπόλαια διατυπώνονται λόγια, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, χωρίς καμία συζήτηση μεταξύ των κομμάτων, χωρίς καμία συζήτηση με τους ίδιους τους υπουργούς της κυβέρνησης. Απλά με εντολή Μητσοτάκη. Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια!
Αν αναλογιστούμε ότι από τη μία μεριά έχουμε έναν παγκόσμιο πολιτικό μαφιόζο με το δάχτυλο στο κουμπί με τα πυρηνικά, που γυρεύει αφορμές για να επεκτείνει την κυριαρχία της Ρωσίας, κι από την άλλη έχουμε ένα χαρμάνι αδέξιων πολιτικών της Ε.Ε., κι έναν Μητσοτάκη, που επιδιώκουν να μεγαλώσουν τον ζωτικό χώρο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Δηλαδή όχι μόνο του σερβίρουν στο πιάτο τις αφορμές, αλλά πράττουν αγνοώντας παντελώς τους συσχετισμούς και βάζοντας σε κίνδυνο την ειρήνη στην Ευρώπη.

Στο βάθος αυτής της κατάστασης, ο υφυπουργό Χαρδαλιάς ζει το μύθο του. Κατά την παράδοση του οπλισμού, τουιτάρει την ατάκα που εκστόμισε ο Τζορτζ Μπους το 2003, μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ. Μια φράση που τον καταδίωκε πολιτικά στο υπόλοιπο της καριέρας του: «Mission accomplished», τουτέστιν «αποστολή εξετελέσθη».
Έχουμε μπλέξει άσχημα…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομακου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…