ΑΜ

Αβραάμ Μπεναρόγια Β'

Ο ΛουδοβιΚούλης της Πάρνηθας ως μετρ στην εφαρμογή λαϊκών γνωμικών

Για όσους/ες εξακολουθούν να μη δέχονται το... πετσωμένο αξίωμα ότι ο πρώην Τσώρτσιλ, νυν Μωυσής και εσαεί ΛουδοβιΚούλης Μητσοτάκης είναι υπόδειγμα ενός «ανθρώπινου πρωθυπουργού» που νοιάζεται για τον λαό («Συμπολίτες μου!»), τι πιο τρανή απόδειξη από το γεγονός ότι ο πολυχρονεμένος αφέντης είναι – πλην όλων των άλλων – ένας επιτελικός μετρ στην πρακτική εφαρμογή λαϊκών γνωμικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. 

mitsotakis 3

Εχουμε και λέμε, λοιπόν:

1) Στο λεγόμενο πρώτο κύμα της πανδημίας (Μάρτιος – Μάιος 2020), ο παμμέγιστος «άναξ του Μαξίμου» κινήθηκε στο μοτίβο «Παρηγοριά στον άρρωστο, ώσπου να βγει η ψυχή του» (τάζοντας απατηλές καλύτερες μέρες με τσουρούφλισμα του ιού από την επερχόμενη καλοκαιρινή ζέστη, ενίσχυση του ΕΣΥ με χιλιάδες νέους ήρωες γιατρούς & νοσηλευτές και τελική εξόντωση του επάρατου κορονοϊού με θαυματουργό εμβόλιο από φθινόπωρο)… Το σχεδόν τρίμηνο γενικό lockdown απέδωσε κρατώντας πολύ χαμηλό τον δείκτη των θανάτων, αλλά ο αντίστοιχος των θετικών κρουσμάτων ποτέ δεν ανιχνεύτηκε/καταγράφηκε στις πραγματικές διαστάσεις του ελέω ελαχίστων τεστ.

2) Στο μεσοδιάστημα (Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2020), ο πρωθυπουργός σε ρόλο tour operator άνοιξε τα σύνορα (τι Μωυσής θα ήταν…) στον τουρισμό με μια λογική «Μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώστε» (με το συμπάθιο για τους τουρίστες, αλλά έτσι τους μεταχειρίστηκαν οι επιτελικοί… άχρηστοι για το παραδάκι και μόνο μα και σε βάρος της υγείας/ζωής των ντόπιων εργαζόμενων στη λεγόμενη τουριστική βιομηχανία). Τουτέστιν, χώρα ανοχύρωτη στην άφιξη/επέλαση του κορονοϊού, δίχως υποχρεωτικό τεστ Covid-19 στα λίγα έστω εκατομμύρια επισκεπτών που ήρθαν για διακοπές στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι και κρύβοντας κρούσματα από την επιμόλυνση ντόπιων στις τουριστικές περιοχές. Πού θα πάει όμως, το ακόμη ανύπαρκτο εμβόλιο θα ήταν ήδη εδώ από Νοέμβριο άντε Δεκέμβριο, ου μην αλλά και με μεταφορέα τον ίδιο τον τραλαλά ξέγνοιαστο ποδηλάτη της Πάρνηθας!..

3) Στο ξέσπασμα του εν εξελίξει δεύτερου κύματος (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2020), διαδραματίζεται πλέον (ως τραγωδία) η ρήση «Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε»… Παρά την «εξαιρετικά επιτυχή διαχείριση της πανδημίας», όπως διαφημίζουν η αυτού μεγαλειότης («Γιατί γελάτε, κύριοι;») ΛουδοβιΚούλης, ο ξετσίπωτος Πέτσας, ο πολύ σμολ υπουργός παρά τω υφυπουργώ του Κικίλιας, ο ίδιος ο αντ’ αυτού υφυπ. Υγείας Κοντοζαμάν Φου, ο έτερος υφυπ. Πολιτικής Καταδίωξης σερίφης Νικ δε Χαρντ, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ακατονόμαστος (το νανογελεκάκι που φοράς…), και λοιπές καθημερινές τηλεπερσόνες των πετσοταϊσμένων καναλιών, σχεδόν από τα μέσα Νοεμβρίου καταγράφεται καθημερινή εκατόμβη νεκρών από κορονοϊό και παρά το νέο γενικό lockdown από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Αποτέλεσμα; Ενώ από την αρχή της πανδημίας μέχρι 31 Οκτωβρίου οι νεκροί από Covid-19 ήταν πανελλαδικά 626 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ αριθμούσαν τους 135, στις αρχές Δεκεμβρίου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 3.000 (σσ. 3.092 τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου) και οι διασωληνωμένοι έχουν εκτοξευτεί σταθερά στους 600 συν! Δηλαδή, μέσα σε 1 μήνα: 3πλασιασμός θανάτων από την αρχή της πανδημίας, μέχρι και 20πλασιασμός ημερήσιων θανάτων, σχεδόν 5πλασιασμός διασωληνωμένων σε ΜΕΘ, υπερδιπλασιασμός σχέσης κρουσμάτων/τεστ (έστω αυτών των λίγων που γίνονται, δίχως ποτέ να δημοσιοποιείται η αναλογία ανά γεωγραφική περιοχή συγκριτικά και με τα πληθυσμιακά της δεδομένα). Μάλιστα, σύμφωνα με καταγραφή των Financial Times, η Ελλάδα έφτασε στις 24 Νοεμβρίου να κατέχει τη μακάβρια πρωτιά σε νέους θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, πάνω από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ενωση και Βρετανία!

Οσο για τις επίμαχες ΜΕΘ (ναι, αυτές που ο Πέτσας τις θεωρεί «πεταμένα λεφτά», ενώ κατά την επιτελική εξίσωση Γεραπετρίτη «όσο περισσότερες ΜΕΘ, τόσο περισσότεροι θάνατοι»), το Μητσοτακικό σύστημα/καθεστώς ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι πάνω από 1200, αλλά οι αριθμοί δεν (τους) βγαίνουν, ενώ οι καθ’ ύλην αρμόδιοι (και απλήρωτοι για τις υπερωρίες) νοσοκομειακοί καθημερινά τους διαψεύδουν εκπέμποντας SOS! Επιπλέον, το αλληλοσπαρασσόμενο σύστημα Μαξίμου – ΕΟΔΥ δεν δίνει στοιχεία για το πόσοι πεθαίνουν εντός και πόσοι εκτός ΜΕΘ (παρεμπιπτόντως, δερματολόγοι, αφροδισιολόγοι, οφθαλμίατροι κ.ά. άσχετες ειδικότητες καλούνται να στελεχώσουν κλινικές Covid), όπως αρνείται πεισματικά να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της επιστημονικής επιτροπής λοιμωξιολόγων και λοιπών ειδικών, την οποία επικαλείται κατά τα καλά και (πολιτικά) συμφέροντά του ο ατάλαντος διαγγελματίας πρωθυπουργός ξιφουλκώντας κατά της «ατομικής ανευθυνότητας των πολιτών» (ω, ναι, αγαπητοί συμπολίτες του!)…

4) Την ίδια στιγμή, όλο αυτό το χρονικό διάστημα (από τον Μάρτιο 2020 και εντεύθεν) υλοποιώντας τη λαϊκή ρήση «Τώρα που βρήκαμε παπά, ας θάψουμε καμια δεκαριά» (Σωτήρη, τα ‘μαθες τα νέα;), οργιάζει η επιτελική επιχείρηση μετατροπής της πανδημίας σε ευκαιρία για να τα οικονομήσουν/πλουτίσουν οι ημέτεροι (φίλοι & χορηγοί της φαμίλιας και του κόμματος, μιντιάρχες, κλινικάρχες & διαγνωστικά κέντρα – αντί να γίνει επίταξη στην υπηρεσία του ΕΣΥ κι όχι χρυσοπληρωμένη ενοικίαση –, τραπεζίτες, μπόνους 120 εκατ. ευρώ στην Aegean, και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ – πάντα με ανάθεση φυσικά – σε διάφορες απίθανες/ουρανοκατέβατες «επιχειρήσεις» για μάσκες και άλλα αναλώσιμα προστασίας από τον ιό). Παράλληλα, η κυβέρνηση του ΛουδοβιΚούλη, επικαλούμενη πάντα την πανδημία, ψηφίζει με την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία (ή και θεσπίζει με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου) ένα μπαράζ από αντεργατικούς και αντιδημοκρατικούς νόμους που σαρώνουν εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα (κατάργηση 8ωρου, επιβολή απλήρωρων υπερωριών, απαγόρευση απεργιών, συναθροίσεων και διαδηλώσεων, κλπ.).

Α, γίνονται και προσλήψεις, όπως 2.600 μισθοφόρων στον στρατό και 2.000 «ειδικών φρουρών» στα (κλειστά) πανεπιστήμια! Οχι όμως γιατρών & νοσηλευτικού προσωπικού, ούτε εκπαιδευτικών και οδηγών λεωφορείων («πού να τα εύρωμεν, άλλωστε, θα τα γεννήσουμε;», που εκστόμισε και ο… ανθρώπινος στη Βουλή), ώστε να αραιώσει η πυκνότητα των μαθητών στις σχολικές τάξεις και να πυκνώσουν τα δρομολόγια για να μη στοιβάζονται οι άνθρωποι σαν τις σαρδέλες στα ΜΜΜ-κινητές βόμβες του κορονοϊού!..

ΥΓ: Για το επίμαχο ζήτημα των τεστ κορονοϊού (και ανεξάρτητα από το αν και πόσο «μαγειρεύονται» τα στοιχεία που μας σερβίρονται στην καθιερωμένη καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση), η προς την ελίτ και τους κολλητούς της γαλαντόμα κυβέρνηση Μητσοτάκη, εξακολουθεί να αρνείται τη θέσπιση μαζικών δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό ώστε να υπάρχει ιχνηλάτηση του προβλήματος, ενώ μετά από 8 μήνες αισχροκέρδειας εδέησαν να βάλουν διατίμηση στα τεστ Covid (40 ευρώ για το μοριακό/αντί μίνιμουμ 80 που κοστολογείταν και 10 για το ταχείας διάγνωσης).

Ιδού όμως με ένα (γεωγραφικό) παράδειγμα, η πλήρης αναξιοπιστία της σχέσης/αναλογίας μεταξύ τεστ & κρουσμάτων, όπως αυτά ανακοινώνονται καθημερινά από το εντεταλμένο κυβερνητικό επιτελείο (ή μήπως «κορονο-μαγειρείο»;): Πώς είναι δυνατόν σε έναν τεράστιο γεωγραφικά νομό, όπως η Εύβοια των σχεδόν 211.000 κατοίκων (απογραφή 2011) να μας λένε από τον αμαρτωλό ΕΟΔΥ σε καθημερινή βάση ότι τα νέα κρούσματα είναι 2-3 ή 5-6, άντε σπανίως 9-10 ή και μηδέν; Τι νόημα έχει αυτό αν δεν μας λένε από πόσες δεκάδες/εκατοντάδες ή χιλιάδες τεστ προέρχονται (τα τόσα λίγα θετικά) και σε ποιες επιμέρους περιοχές έχουν γίνει τα τεστ; Π.χ. έγιναν μίνιμουμ 500 (δειγματοληπτικά) μοριακά τεστ στον δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και βρέθηκαν Χ κρούσματα, άλλα 500 στην περιοχή της Λίμνης, 500 στην περιοχή Κύμης, 500 στην περιοχή Αλιβερίου, 500 στην περιοχή Καρυστίας και 1500 στην περιοχή Χαλκίδας. Σύνολο δηλ. στο παράδειγμά μας 4.000 τεστ=2% στον πληθυσμό (κατανεμημένα ανά επιμέρους περιοχή) απ’ όπου να δούμε πόσα θετικά θα βγουν κι αν θα ‘ναι 0-10 που ανακοινώνονται. Για να μην πούμε να γίνονται π.χ. 10.000 τεστ ημερησίως στην Εύβοια (δειγματοληπτικά και ανά ξεχωριστή περιοχή κατανεμημένα, αλλά και με ηλικιακή κλίμακα, κλπ.) για να δούμε τότε πόσα κορονο-απίδια πιάνει ο καταραμένος σάκος!!!
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…