Ο Λοβέρδος διόρισε διοικητή σε νοσοκομείο χωρίς πτυχίο

cover
NewsRoom 10/06/2014 | 20:07

Ιδού τα ήθη που διδάσκει ο νέος υπουργός Παιδείας. Σαν υπουργός Υγείας είχε τοποθετήσει ως διοικητή στο «Λοιμωδών», όπως προκύπτει και από το σχετικό ΦΕΚ, τον πρώην αντιδήμαρχο Περιστερίου κ. Γεώργιο Πανόπουλο, ο οποίος όμως δεν φέρεται να είχε τα κατά τον νόμο απαραίτητα προσόντα.

th1_001.jpg

Το απαρέγκλιτο και αντικειμενικό προσόν που πρέπει κατά τον νόμο να διαθέτει ένας διοικητής νοσοκομείου  είναι πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο κ. Πανόπουλος όμως, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ του Φεβρουαρίου 2010, διορίσθηκε διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής με μόνο προσόν: «Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Κατηγορίας ΤΕ», όταν οι εκπαιδευτικοί κατηγορίας ΤΕ είναι απόφοιτοι είτε σχολής Εργοδηγών, είτε ΤΕΛ, είτε ΕΠΑΛ, είτε ΤΕΕ Β΄ Κύκλου κλπ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, δεν προκύπτει και από κανένα αναρτημένο βιογραφικό του, να έχει διατελέσει πουθενά ως εκπαιδευτικός.

th2_001.jpg

th3_001.jpg

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον κ. Πανόπουλο, ο οποίος όμως δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του ζητήματος, ούτε καν θέλησε να απαντήσει εάν διαθέτει ή όχι πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές κατέβηκε ξανά σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Παχατουρίδη, όμως δεν εξελέγη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική καταγγελία έχει προωθηθεί και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.