ΑΜ

Αντώνης Μποσκοΐτης

Ο Lorca του Κραουνάκη, το Άλσος του Νιόνιου, ο μυστικός γάμος της Δάρρα, η κραυγή της Μπρούσκου και τα Εναλλακτικά του Μανιάτη

Ο Bosko σχολιάζει τα καλώς και κακώς κείμενα του πολιτιστικού μας βίου.

COLLAGE 1

* Στο ”Ζόναρς” της Βουκουρεστίου παρουσιάζεται απόψε το έργο ”Duende” του Σταμάτη Κραουνάκη σε ποίηση Federico Garcia Lorca στην απόδοση του Ανδρέα Αγγελάκη. Ερμηνεύουν ο Κωνσταντίνος Μπουγιώτης και ο Χρήστος Γεροντίδης, παιδιά της ομάδας Σπείρα – Σπείρα. Δεν ξέρω αν είναι τέτοια η φύση του συγκεκριμένου project (βιβλίο – CD από τις εκδόσεις ”Άπαρσις”) ή ακόμα και η πληθωρική φύση του ίδιου του Κραουνάκη, έχω την αίσθηση όμως πως η εκδήλωση θα έχει κάτι όμορφο, α λα παλαιά, τότε που στα πιο ιστορικά καφέ του κέντρου πλαθόταν ο νεοελληνικός πολιτισμός από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Συν τοις άλλοις, όταν ρώτησα πρόσφατα τον συνθέτη αν η παρουσίαση θα γίνει μέσα ή έξω από το ”Ζόναρς”, απάντησε: ”Φυσικά και έξω. Να πιούμε ένα κρασί και να μιλήσουμε όλοι μαζί παρέα, αν μας το επιτρέψει βέβαια ο καιρός”. Εκεί θα είμαστε όλοι, βρέξει – χιονίσει!

 
** Σε απόλυτη μυστικότητα έγινε ο γάμος της τραγουδίστριας Φωτεινής Δάρρα με τον μαέστρο, πιανίστα και πατέρα του παιδιού της, Γιώργο Παπαχριστούδη. Το μάθαμε από το instagram του Γιώργου Νταλάρα που παρευρέθηκε στο γάμο και ευχήθηκε τα καλύτερα. Πραγματικά, μιλάμε για το άκρον άωτον της μυστικότητας..
 

*** Ο Διονύσης Σαββόπουλος εγκαινιάζει τη νέα εποχή του ”Άλσους” στην περιοχή της Κυψέλης. Του ”πάει” αυτό το παλιό θρυλικό στέκι του Νιόνιου. Να του δοθεί πάραυτα το Βραβείο του πιο genius Έλληνα καλλιτέχνη της ”γενιάς του ’60”. Κάθε, μα κάθε χρόνο, πόσο μάλλον όταν έχει σταματήσει προ πολλού να γράφει, ανυπομονούμε να δούμε τι καινούργιο θα σκαρφιστεί για να ανανεώσει την αειθαλή περσόνα του! Κάποτε είχε τον Φαληρέα στο τιμόνι της πορείας του στο τραγούδι. Σήμερα αποδεικνύει πως έμαθε καλύτερα από τον καθένα να πλασάρει τον εαυτό του! Respect!

 

**** Ένα μικρό, λιτό και περιεκτικό κείμενο περί των συνθηκών στο σύγχρονο θέατρο δημοσιοποίησε η σημαντική σκηνοθέτις Άντζελα Μπρούσκου στον λογαριασμό της στο facebook. Αξίζει, πιστεύω, να μεταφερθεί εδώ αυτούσιο: ”Λυπάμαι που το Θέατρο έχει γίνει ένα θρίλερ επιτυχίας και παραπληροφόρησης, που αφορά και επισήμους φορείς. Δεν έχουμε καμία υποδομή παιδείας, παρά μόνο την Εξουσία! Πραγματικά αρχίζω να πιστεύω ότι η τέχνη του Θεάτρου στην Ελλάδα υπόκειται σε μεταφυσικά φαινόμενα…”

 

***** Αναμένουμε την παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Δημήτρη Ν. Μανιάτη. Τίτλος, ”Τραμπ και Ζαμπέτας” από τις εκδόσεις Εύμαρος, που κάποτε τα γραφεία του υπήρξαν φυτώριο του Μάνου Χατζιδάκι και του Τρίτου Προγράμματος. Μία συλλογή πολιτικών χρονογραφημάτων από τη στήλη ”Τα Εναλλακτικά”, του Μανιάτη, στα ”ΝΕΑ”. Την έκδοση προλογίζει ο Νίκος Γ. Ξυδάκης. Στο ”POLIS ART CAFE” του Βασίλη Χατζηιακώβου την επόμενη Δευτέρα 22/10. Βάλτε το από τώρα στο πρόγραμμα σας!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…