Ο «λογοκριτής» σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Η είδηση είναι η εξής: ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και το καινούργιο Samano Festival, το οποίο επιμελείται ο γνωστός σεφ, έκοψαν από το πρόγραμμα του μουσικού φεστιβάλ τον Λεωνίδα Μπαλάφα. Τον είχαν προγραμματίσει για την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

Δημήτρης Κανελλόπουλος 24/08/2020 | 19:23

Τον λόγο του αποκλεισμού τον έδωσε ο ίδιος ο Λεωνίδας Μπαλάφας: «Λόγω της ανάρτησης μου το samano festival κι ο Κουτσοπουλος μόλις με ενημέρωσαν ότι με βγάζουν από το festival..Εμένα και άλλους επτά ανθρώπους,τους μουσικούς μου και τον ηχολήπτη. Ελευθερία του λόγου δεν υφίσταται πια. Άιντε και καλή τύχη μάγκες».

Ποια ήταν η ανάρτησή του που προκάλεσε την αποπομπή του από το φεστιβάλ; Η περίφημη, ψεκασμένη θα την έλεγα εγώ, που αναφερόταν στον covid 19, τις μάσκες και το 5G. O Λεωνίδας Μπαλάφας «αποκάλυψε» στο facebook (πού αλλού;) πως «όσο καιρό ήμασταν σπίτι τοποθετήσατε ανά την Ελλάδα χιλιάδες κεραίες 5G». Επίσης, «καταστρέφετε με τις μάσκες το ανοσοποιητικό των ανθρώπων» και φέρνετε «τα εμβόλια του Gates». Και άλλα τέτοια, κωμικοτραγικά.

Προφανώς ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, αν ισχύουν όσα υποστηρίζει ο (πολύ καλός, κατά τ άλλα) τραγουδοποιός, ξενέρωσε και τον έβγαλε από το πρόγραμμα του δικού του φεστιβάλ. Ε, λογικό.

Αν τώρα αυτό σημαίνει πως δεν υφίσταται ελευθερία του λόγου, όπως υποστηρίζει ο Λεωνίδας Μπαλάφας, τι να πούμε... Χάνουν και οι λέξεις τη σημασία τους.

«Το μέλλον της ανθρωπότητας δεν ανήκει ούτε σε εσάς, ούτε στον Gates, ούτε στον rockfeller, ούτε στον Rothchild» έγραψε στη γνωστή ανάρτηση ο Λεωνίδας Μπαλάφας. Κάποιος να τους προστατέψει δεν υπάρχει, αναρωτιέμαι. 

Πηγή: ΕφΣυν

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr