Ο Λοβέρδος ψάχνει κάποιον να του πει πως είναι δεξιός

Υπόσχεται διπλασιασμό των ποσοστών του κόμματος και σκληρό αγώνα απέναντι στο... ΣΥΡΙΖΑ

NewsRoom 25/01/2021 | 14:02

Με μεγάλο ενθουσιασμό έχει ριχτεί στη μάχη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ ο Αντρέας Λοβέρδος.

Καθημερινά ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος δίνει συνεντεύξεις, προσπαθεί να καταθέσει τη δικιά του πλατφόρμα, «ρίχνει τα καρφιά» του για τη Φώφη Γεννηματά και εγκαινιάζει ένα νέο γύρο εσωστρέφειας και γκρίνιας για τη δημοκρατική παράταξη.

Το βασικό μότο της καμπάνιας του Α. Λοβέρδου είναι... «μπορώ καλύτερα από τη Φώφη» και «μπορώ καλύτερα από τον Κυριάκο απέναντι στον Τσίπρα». Με αυτά τα συνθήματα πορεύεται ο υποψήφιος δελφίνος και ταυτόχρονα τάζει διπλάσια εκλογικά ποσοστά και άλλα μαγικά κόλπα.

«Το βασικό πρόβλημα του κόμματος είναι να απαγκιστρωθεί από την στασιμότητα, να μην την αναπαράγει άλλο Δείχνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, που δεν το αφήνει να μεγαλώσει» δήλωσε ο Α. Λοβέρδος, «δείχνοντας» την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά. «Μπορώ καλύτερα» τονίζει με νόημα στη συνέχεια.

Η πιο απολαυστική στιγμή όμως στη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ήταν όταν ρωτήθηκε εάν υποψηφιότητά του ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία, όπως του καταλογίζουν αρκετοί.

«Κανείς δεν έχει τολμήσει να μου το πει και να με κοιτάει στα μάτια, ''εσύ είσαι δεξιός'', κανείς δεν μου το έχει πει». Και αυτό μάλιστα εξήγησε πως οφείλεται στο  μεγάλο αντι-δεξιό πολιτικό του έργο, όταν ήταν κόμμα εξουσίας το ΠΑΣΟΚ και τις μεταρρυθμίσεις που έφερε από τα υπουργεία που υπηρέτησε.

Ο τόσο ορκισμένος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας βέβαια «αφήνιασε» όταν ρωτήθηκε για το ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο συμπόρευσης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ διέσυρε και τραυμάτισε την έννοια του προοδευτισμού. Όταν είσαι στο 6%, αυτός που σου προτείνει συνεργασία θέλει να σε καταπιεί, δεν θέλει να σε σεβαστεί, αν παρακάμψεις τα μεγέθη της πολιτικής δύναμης, τότε κακό του κεφαλιού σου» υπογράμμισε ο Α. Λοβέρδος.