Ο Λευτέρης Λαζάρου «απαντά» στον Μητσοτάκη: Δεν θα διώξω πελάτη και δεν θα απολύσω εργαζόμενο αν δεν έχει κάνει το εμβόλιο 

«Δεν θα αστυνομεύσω εγώ τον εμβολιασμό ούτε θα συγκρουστώ με άλλες κοινωνικές ομάδες», ξεκαθαρίζει ο διάσημος σεφ

NewsRoom 11/06/2021 | 10:56

Τον κοινωνικό αυτοματισμό με όχημα το εμβόλιο που προσπαθεί να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση, «τσάκισε» με αιχμηρές δηλώσεις ο εμβληματικός σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Λευτέρης Λαζάρου τάχθηκε αφενός υπέρ του εμβολιασμού αλλά η τοποθέτηση του γύρω από τα προνόμια ή τους αποκλεισμούς που μπορεί να επιφέρει το εμβόλιο, σίγουρα είναι κάτι που δεν περίμενε η κυβέρνηση.

Ο διάσημος σεφ ξεκαθάρισε πως ούτε πελάτη θα διώξει ούτε θα απολύσει εργαζόμενο αν δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Βέβαια όπως δήλωσε, θα προσπαθήσει να πείσει τον υπάλληλό του να κάνει το εμβόλιο.

«Δεν θα αστυνομεύσω εγώ τον εμβολιασμό ούτε μπορώ να μπω στην λογική να συγκρουστώ με άλλες κοινωνικές ομάδες. Η Πολιτεία οφείλει να μας πείσει για τους λόγους που οφείλουμε να εμβολιαστούμε όλοι.

Εγώ δεν μπορώ να κάνω την αστυνόμευση και νομίζω δεν έχω το δικαίωμα νομίζω συνταγματικά, να απαγορεύσω την είσοδο σε κάποιον στο μαγαζί μου», σημείωσε ο Λευτέρης Λαζάρου.

«Αν έχω κάποιον αρνητή να κάνει το εμβόλιο από τους εργαζόμενους μου, θα πρέπει να τον πείσω να αλλάξει σκέψη, θα το παλέψω», τόνισε ο κ. Λαζάρου, θέτοντας ουσιαστικά στο τραπέζι το ζήτημα πως η πειθώ και όχι οι απειλές και οι απολύσεις, είναι ο σωστός τρόπος για να πειστεί η κοινωνία. 

Δείτε τις δηλώσεις του Λευτέρη Λαζάρου στο 2:06:00

Ο σεφ όμως εξέφρασε τον προβληματισμό και για τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται στην εστίαση. 

«Έχουμε τους επισκέπτες σε εξωτερικούς χώρους, σε λίγο καθαρότερο περιβάλλον, αλλά οι εργαζόμενοι στην κουζίνα δουλεύουμε στους εσωτερικούς χώρους. Εγώ είχα ζητήσει να επιδοτηθούν μηχανήματα καθαρισμού του αέρα, εσωτερικού χώρου, για να αισθανθούν ασφαλείς και οι εργαζόμενοι.

Αντ΄ αυτού είχαμε επιδότηση στις γκαζιέρες που τον μισό χρόνο είναι άχρηστες, ενώ θέλουμε τέντες, γιατί έχουμε έναν καιρό τροπικό όλο τον χρόνο«, επισήμανε ο Λ. Λαζάρου.