Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Πεντάγωνο στρατιωτικά σχέδια κατά του Ιράν, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε το Σεπτέμβριο να μάθει τι επιλογές υπάρχουν όσον αφορά σε στρατιωτικό χτύπημα ενάντια στο Ιράν, όπως αποκάλυψε σημερινό ρεπορτάζ της Wall Street Journal. Η εφημερίδα επικαλείται ως πηγές νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους.

τζον μπόλτον

Το αίτημα -σύμφωνα με το ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, του οποίου επικεφαλής είναι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον- ανησύχησε το Πεντάγωνο, αλλά και αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τονίζει το δημοσίευμα. Το Συμβούλιο προχώρησε σε αυτή την κίνηση αφότου μια ομάδα, φίλα προσκείμενη στο Ιράν, εκτόξευσε πυραύλους στη διπλωματική συνοικία της Βαγδάτης, στην οποία βρίσκεται και η αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ. Δεν υπήρξαν θύματα, σημειώνει το CNBC.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι σαφές αν ο ίδιος ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνώριζε για το αίτημα αυτό, ούτε αν το Πεντάγωνο παρουσίασε τελικά κάποιες επιλογές στο Λευκό Οίκο, ούτε αν όντως υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για επίθεση ενάντια στο Ιράν.

Ωστόσο, αξιωματούχοι που μίλησαν στους συντάκτες της αμερικανικής εφημερίδας επιβεβαίωσαν πως το Υπουργείο Αμύνης πράγματι συμμορφώθηκε με το αίτημα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας να αναπτύξει αυτές τις επιλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόλτον, ένθερμος υποστηρικτής μια επίθεσης στο Ιράκ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Μπους, έχει κρατήσει εδώ και χρόνια μία από τις πιο σκληρές στάσεις απέναντι στο Ιράκ σε όλη την Ουάσινγκτον και έχει στηρίξει ανοικτά την ιδέα μιας αλλαγής καθεστώτος στην Τεχεράνη.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας ανέφερε στην WSJ: «Εξακολουθούμε να αξιολογούμε την κατάσταση του προσωπικού μας, μετά τις απόπειρες επίθεσης στην πρεσβεία μας στη Βαγδάτη και στο προξενείο μας στη Μπάσρα, και θα αξιολογήσουμε όλες τις επιλογές μας ώστε να διατηρήσουμε την ασφάλειά τους και τα συμφέροντά μας».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…