Newsroom

Newsroom

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει το σενάριο "Αλ Κάιντα", αστυνομική έρευνα στο σπίτι συγγενούς βομβιστή αυτοκτονίας

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες που να αντικρούουν την αρχική εκτίμηση της γαλλικής κυβέρνησης ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για τις επιθέσεις…

white house

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες που να αντικρούουν την αρχική εκτίμηση της γαλλικής κυβέρνησης ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 129 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες άλλοι», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, διαψεύδοντας εμπλοκή της Αλ Κάιντα.

«Η ομάδα εξέτασε τις πληροφορίες, παρατηρώντας ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες που να διαψεύδουν την αρχική εκτίμηση των γαλλικών αρχών για την ευθύνη των τζιχαντιστών», τόνισε ο Λευκός Οίκος μετά από τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα με τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα εξάλλου με την ίδια ανακοίνωση, μολονότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ή αξιόπιστη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αξιωματούχοι εξέτασαν και το θέμα της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας.

Στο μεταξύ, η αστυνομία ξεψαχνίζει κατοικία συγγενούς βομβιστή αυτοκτονίας στην ανατολική Γαλλία

Αστυνομική επιχείρηση η οποία σχετίζεται με τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι βρισκόταν σε εξέλιξη στην ανατολική Γαλλία, στην κατοικία συγγενή ενός από τους βομβιστές αυτοκτονίας.

Πρόκειται για συνοικία με μονοκατοικίες στην κοινότητα Ρομιγί-σιρ-Σεν, η οποία έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας που ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η επιχείρηση αφορά τον οικογενειακό περίγυρο ενός από τους δράστες της επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν, τον 30χρονο γεννημένο στο Κουρκουρόν, κοντά στο Παρίσι, που σύμφωνα με την «Le Point» ονομάζεται Ισμαέλ Μ. Ο άνδρας αυτός είχε καταδικαστεί για αδικήματα του κοινού ποινού δικαίου αλλά δεν είχε φυλακιστεί ποτέ, ενώ αναγνωρίστηκε από τις αρχές χάρη στο αποτύπωμα ενός κομμένου δακτύλου.

 

 

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…