O Λεονάρντο ντα Βίντσι δεν ολοκλήρωσε ποτέ τη Μόνα Λίζα;

Το BBC παρουσίασε μία νέα επιστημονική μελέτη σύμφωνα με την οποία διάσημος καλλιτέχνης Λεονάρντο Ντα Βίντσι δεν ολοκλήρωσε τον διάσημο πίνακα της Μόνα Λίζα.

Tzokoda

Οι ιταλοί γιατροί που διενήργησαν τη σχετική έρευνα, εκτιμούν πως ο Ντα Βίντσι ίσως αντιμετώπιζε μια βλάβη στα νεύρα του χεριού, εξαιτίας τραύματος που αποκόμισε μετά από πτώση. Κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, αναλύοντας την απεικόνιση του δεξιού χεριού του σε δύο έργα τέχνης.

Το ένα είναι ένα πορτρέτο του καλλιτέχνη, με κόκκινη κιμωλία, που αποδίδεται στον Λομβαρδό καλλιτέχνη του 16ου αιώνα Τζιοβάνι Αμπρόζιο Φιγκίνο. Ο δεύτερος πίνακας που εξετάστηκε είναι αυτός που τον απεικονίζει να παίζει λίρα ενώ επιπλέον στοιχεία προέκυψαν από ημερολόγιο ενός βοηθού του Καρδιναλίου, που είχε γράψει για μια επίσκεψη στο σπίτι του καλλιτέχνη το 1517.

«Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί άφησε πολυάριθμους πίνακες ατελείς, συμπεριλαμβανομένης της Μόνα Λίζα, κατά τα τελευταία πέντε χρόνια της καριέρας του ως ζωγράφος, ενώ συνέχισε να διδάσκει και να σχεδιάζει», εκτιμούν οι αναλυτές.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…