"Ο λαός δεν θέλει να συνεργαστώ με Σαμαρά"

«Ο ελληνικός λαός μου έδωσε το ποσοστό αυτό, για να βοηθήσω ενεργά στη σωτηρία της Ελλάδας και όχι για να…

karatzaferis 2

«Ο ελληνικός λαός μου έδωσε το ποσοστό αυτό, για να βοηθήσω ενεργά στη σωτηρία της Ελλάδας και όχι για να συνεργαστώ με τον κ. Σαμαρά».

Με τη φράση αυτή, απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης σε ερώτηση στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, αναφορικά με το εάν ο ίδιος προτίθεται να στηρίξει, ή να συνεργαστεί με τη κυβέρνηση.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι τα διάφορα σενάρια που κυκλοφόρησαν ήδη από το βράδυ της Κυριακής των εκλογών περί συνεργασίας του ΛΑ.Ο.Σ με τη Ν.Δ., ούτε τον αφορούν, ούτε τον ενδιαφέρουν. Τόνισε δε, χαρακτηριστικά ότι μεγάλος αριθμός σοβαρών και άξιων στελεχών της Ν.Δ, όπως είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Θανάσης Γιαννόπουλος, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, κ.ά. βρίσκονται εκτός Ν.Δ. προφανώς δυσαρεστημένοι από την πολιτική Σαμαρά.

Για την πορεία του ΛΑ.Ο.Σ

Αναφορικά με την πορεία του ΛΑ.Ο.Σ, αφού υπενθύμισε ότι είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο επανήλθε στην πολιτική σκηνή μετά από ήττα, ξεκαθάρισε ότι το ποσοστό που αγγίζει το 3%, ο ελληνικός λαός το έδωσε, προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα και όχι να συνεργαστεί με τον κ. Σαμαρά.

«Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι το μόνο κόμμα της κεντροδεξιάς, που μετά από ήττα, όχι μόνο επέζησε, αλλά επανέρχεται δυναμικά στην πολιτική σκηνή. Υπενθυμίζω ότι η ΠΟΛ.ΑΝ του κ. Σαμαρά διαλύθηκε μετά από την ήττα, το ίδιο και η ΔΙΑ.ΝΑ του κ. Στεφανόπουλου, το ΔΗ.Κ.Κ.Ι του κ. Τσοβόλα, κ.α. Ο ΛΑ.Ο.Σ όχι μόνο επέζησε της αποστασίας των δέκα βουλευτών του και της ήττας που υπέστη στις εκλογές του 2012 αλλά κατάφερε σε συντομότατο χρονικό διάστημα, να “γεννήσει” νέα στελέχη, τα οποία μάλιστα διακρίνονται κατά πολύ των προηγουμένων σε ήθος, ποιότητα, μόρφωση, κ.λ.π.», κατέληξε χαρακτηριστικά

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών

«Καμιά εκκλησία δεν κλειδώνει την πόρτα της και κανένα κόμμα δεν βάζει κάγκελα», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση στο ερώτημα για ενδεχόμενες συνεργασίες στο μέλλον.

Ξεκαθάρισε όμως ότι «αυτή τη φορά θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας. Θα επιλέξουμε από την “απόχη” τα “λυθρίνια” που μας ενδιαφέρουν περισσότερο από τις “γόπες”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

Για τον κ. Τσίπρα

Ως «κορυφή του παγόβουνου» που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα, ο κ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας εμφατικά: «Αυτό που βλέπουμε, είναι μόλις τα 1/10 του παγόβουνου που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ».

Σε άλλο σημείο του σχολιασμού του αναφέρθηκε στην πολιτική ανωριμότητα για «εν δυνάμει πρωθυπουργό» που επιδεικνύει ο κ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας δύο σημεία: Την πρόταση μομφής κατά Στουρνάρα, η οποία κατατέθηκε σε χρόνο συντομότερο του Συνταγματικώς προβλεπόμενου, και το αίτημα που υπέβαλλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Ή ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε την αλλαγή του Συντάγματος του 1985 όπου ο Π.τ.Δ έχει απολέσει τη δυνατότητα, ή το έκανε για να φανεί ευχάριστος στα αφτιά των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση, αυτό συνιστά πολιτική ανωριμότητα ανεπίτρεπτη για «εν δυνάμει Πρωθυπουργό» κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Για τους ΑΝ.ΕΛ και τον κ. Καμμένο

«Θα μπορούσα να συζητήσω με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δείχνει και κάποιο σεβασμό προς το πρόσωπό μου, αν ήλεγχε το κόμμα του. Σήμερα, μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά, ότι το ελέγχει»;

Για τη συνεργασία Ζώη, Πολύδωρα, Παπαθεμελή, κλπ.

«Έκαψαν το μετοχολόγιο τους» ήταν η απάντηση στο σχετικό ερώτημα. «Προ των εκλογών, ο καθένας από τους τέσσερις, είχαν σαφώς υψηλότερες πολιτικές μετοχές. Σήμερα, μετά από τη συνεργασία τους, υφίσταται αποδεδειγμένα, μόλις μία μετοχή την οποία μοιράζονται στα τέσσερα…» κατέληξε χαρακτηριστικά.