Ο Λαγός ξεκίνησε (πάλι) απεργία πείνας για… τη «σάπια ελληνική δικαιοσύνη»

«Είμαι φυλακισμένος εδώ και 30 μήνες παράνομα».

5303790

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού ανακοίνωσε πως ξεκινάει για άλλη μια φορά απεργία πείνας.

Ειδικότερα, ο Λαγός κρατείται στις φυλακές Δομοκού παρέα με τα άλλα μέλη της συμμορίας και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του ακροδεξιού, εθνικιστικού, νεοφασιστικού κόμματος, που ιδρύθηκε από τον ίδιο το 2019 (Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.) προχώρησε σε απεργίας πείνας διαμαρτυρόμενος για «την σάπια ελληνική δικαιοσύνη η οποία τον κρατά όμηρο».

Όπως έκανε γνωστό μέσω ηχητικού του μηνύματος το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος ΕΛΑΣΥΝ, διαμαρτύρεται «για την σάπια ελληνική Δικαιοσύνη» η οποία τον κρατά «όμηρο», αφού 16 μήνες μετά, δεν υπάρχει καθαρογραμμένη δικαστική απόφαση που να τον αφορά, ούτε έχει οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης στο Εφετείο, όπως αναφέρει.

«Είμαι φυλακισμένος εδώ και 30 μήνες παράνομα, με μια καταφανέστατη αδικία που έχει συμβεί. Υπάρχει ο κίνδυνος το Εφετείο να μας αθωώσει και εμείς να έχουμε εκτίσει την πλήρη ποινή μας, γεγονός που δεν είμαι διατεθειμένος να το αποδεχθώ»

«Προσπάθησα να βρω το δίκιο μου κάνοντας όλες τις νόμιμες ενέργειες που θα έπρεπε να κάνω. Δεν το βρήκα πουθενά. Δεν έχω τίποτε άλλο να πράξω. Θα αντιμετωπίσω την αλήθεια και το δίκιο μου με αυτό τον τρόπο, με την απεργία πείνας. Δεν πρόκειται να σταματήσω εάν δε βγω από ‘δω είτε νεκρός, είτε να έχω αποφυλακιστεί. Το να καθίσω εγώ να εκτίσω την άδικη ποινή μου εδώ πέρα, είναι έξω από τα όρια του ανδρισμού ο οποίος με εκφράζει όλα αυτά τα χρόνια.

«Χρησιμοποιώ το τελευταίο όπλο που έχει μείνει στη διάθεσή μου προκειμένου να βρω το δίκιο μου. Προσεύχομαι στον Θεό να μου δίνει δύναμη, να αξιωθώ να περάσω αυτό το τελευταίο στάδιο με αξιοπρέπεια», τόνισε στο ηχογραφημένο μήνυμά του.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Γιάννης Λαγός είχε ανακοινώσει ότι προχωρά σε απεργία πείνας μετά την αρχική απόφαση να μην του δοθεί άδεια ώστε να μεταβεί στην Αθήνα για να παραστεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία κράτησε λίγες μέρες, αφού το αίτημά του έγινε δεκτό.

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…