Ο Λαγός με επιστολή εκλιπαρούσε τους ευρωβουλευτές για να μην μπει φυλακή

Απύθμενο είναι το θράσος του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας απέστειλε επιστολή στους ευρωβουλευτές με την οποία ζητούσε να μην αρθεί η ασυλία του γιατί… παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.


 

NewsRoom 27/04/2021 | 22:12

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, σε επιστολή του προς ευρωβουλευτές, ο Γιάννης Λαγός εκλιπαρούσε να μην ψηφιστεί η άρση της ασυλίας του, κάνοντας μάλιστα λόγο ακόμη και για… παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Αγαπητέ συνάδελφε, σε παρακαλώ λάβε υπόψιν σου ότι ψηφίζοντας υπέρ της άρσης ασυλίας μου συμβάλλεις σε μια άνευ προηγουμένου πολιτική δίωξη. Είναι πολύ ωραίο που υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν αυτό συμβαίνει στη Μιανμάρ ή στο Καζακστάν, όμως τι γίνεται όταν αυτό συμβαίνει εντός των ευρωπαϊκών συνόρων;», ανέφερε το e-mail με αποστολέα τον Γιάννη Λαγό προς τα μέλη της Ευρωβουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να άρει την ασυλία του Γ. Λαγού με 658 ψήφους «υπέρ», 25 «κατά» και 10 «παρών» σε σύνολο 693 ψήφων.