Ο Κυριάκος πάει μπάσκετ: Και όμως, η φήμη ήταν αληθινή

O αρχιερέας της αναισθησίας και η επίσκεψη που ματαιώθηκε προ της κατακραυγής

5419748 0

Όσοι πήγαν νωρίς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-Μονακό, το βράδυ της Παρασκευής, αντίκρυσαν ένα ασυνήθιστο για γήπεδο θέαμα. Η κερκίδα των επισήμων, τα δημοσιογραφικά θεωρεία που βρίσκονται ακριβώς πίσω της, καθώς και οι πέριξ διάδρομοι ήταν πλημμυρισμένοι από 10-15 μαυροντυμένους άνδρες, που η σωματική διάπλασή τους θύμιζε μπασκετμπολίστες.

Δεν ήταν όμως αθλητές, αλλά μπράβοι. Ευρωπαϊστί, «άνδρες της ασφαλείας». Της ασφαλείας του πορφυρογέννητου πρωθυπουργού.

«Θα έρθει ο Μητσοτάκης στο γήπεδο», ήταν η απάντηση των ανθρώπων της ΚΑΕ Ολυμπιακός, στο εύλογο ερώτημα που τέθηκε από τους αθλητικούς συντάκτες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος. Όχι ο γιόκας του.

Η πληροφορία μεταδόθηκε στο Twitter από έναν τουλάχιστον δημοσιογράφο -τον έγκυρο Νίκο Ζέρβα του Sport FM- και δημοσιεύτηκε, προφανώς κατόπιν διαρροής από το Μαξίμου, σε πολλά μέσα ενημέρωσης.

Κυρίως αθλητικά αλλά και φιλοκυβερνητικά πολιτικά: in.gr , TheToc, Newpost και άλλα. Τουλάχιστον ένα από αυτά επικαλέστηκε, ως πηγή, «συνεργάτες του πρωθυπουργού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε περάσει τη μέρα στη Χάλκη -όπου φωτογραφήθηκε σε ανέμελη βαρκάδα μαζί με τη Μαρέβα- αλλά θα επέστρεφε νωρίς στην Αθήνα. Τι καλύτερο από λίγο μπασκετάκι για να περάσει το βράδυ της Παρασκευής;

«Είναι δεδηλωμένος υποστηρικτής του Ολυμπιακού», έγραψε κάποιος από τους πετσωμένους. Ο Μητσοτάκης δεν έχει εμφανιστεί ποτέ σε κερκίδες γηπέδου ποδοσφαίρου ή μπάσκετ από τότε που εξελέγη αυτοδύναμος πρωθυπουργός, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.

Το σούσουρο που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έλαβε γρήγορα διαστάσεις σάλου.

Σε μαύρη Παρασκευή με ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, με γεμάτες τις ΜΕΘ και με άλλους 50 νεκρούς στην καμπούρα του, ο ανάλγητος Μητσοτάκης θα πήγαινε να δει μπάσκετ;

Ξέγνοιαστη βολτούλα αναψυχής, την ίδια μέρα που τα δικά του ΜΑΤ πλάκωσαν στο ξύλο τους «ήρωες» πυροσβέστες και έστειλαν έναν από αυτούς στο χειρουργείο, ακρωτηριασμένο;

Δεν έχει επιτέλους όρια η ξεδιαντροπιά και η αναισθησία αυτού του ανθρώπου; Και «Μανταλένα» και «Σπανούλης», μέσα σε μερικές ώρες, ενώ η χώρα χειμάζεται και καταρρέει στη βάρδια του;

Και τέλος πάντων, δεν υπάρχει κάποιος να τον νουθετήσει; Ο ίδιος μπορεί να έχει τσακωθεί με την ενσυναίσθηση και να προκαλεί το ενδιαφέρον ψυχιάτρων, αλλά οι συμβουλάτορες πληρώνονται -από τη δική μας τσέπη- για να τον προστατεύουν από τις κακοτοπιές.

Ο Μητσοτάκης, που προφανώς ζει στον κόσμο του, μπορεί να νόμιζε ότι ο κόσμος στο ΣΕΦ θα τον αποθέωνε, για το εξαίρετο έργο του. Στον γυάλινο πύργο όπου ζει, έχει πάντοτε λιακάδα. Τεχνητή.

Αλλά ποιος θα έβαζε πάγο στο πλήθος, αν δέκα αθυρόστομοι ξεκινούσαν να τραγουδούν το …μυριόστομο πλέον σύνθημα, «Μητσοτάκη γ***σαι;» Το μπάσκετ δεν είναι δα ποδόσφαιρο, όπου ένας Μαρινάκης μπορεί στην ανάγκη να ελέγξει απόλυτα τα χείλη των φανατικών.

Ο πρωθυπουργός δεν θα ήξερε πού να κρύψει τα μούτρα του, εάν βρισκόταν αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες και υβρεολόγιο. Ποιο πλυντήριο θα τον έσωνε και πώς θα έπεφτε φίμωτρο στη Nova και στην Euroleague TV;

Μπορεί το ΣΕΦ να βρίσκεται απέναντι από το κτίριο του Σκάι, αλλά οι αγώνες της Ευρωλίγκας δεν μεταδίδονται σε περιγραφή του Άρη Πορτοσάλτε.

Λίγη ώρα πριν το τζάμπολ του αγώνα, κατόπιν της γενικής κατακραυγής, η πρωθυπουργική αυλή αναδιπλώθηκε. «Ίσως και να μη προλάβει τελικά ο Μητσοτάκης, λόγω υποχρεώσεων», μεταδόθηκε από το Στάδιο.

Οι πολιτικοί συντάκτες ψέλλισαν κάτι για καθυστερημένη άφιξη του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τη Ρόδο και έκαναν το θέμα γαργάρα, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις. Μόνο το in.gr ξεχάστηκε και το κράτησε «ψηλά» μέχρι αργά.

Όταν ο Ζέρβας «τιτίβισε» από το ΣΕΦ τα περί πιθανής ματαίωσης του εγχειρήματος, ο δημοσιογράφος Γιώργος Ευγενίδης, γνωστός για τις στενότατες σχέσεις με το Μαξίμου, επιβεβαίωσε τη ματαίωση στις 20.57, λίγο πριν το τζάμπολ.

«Δεν θα έρθει», έγραψε λακωνικά ο Ευγενίδης, κάτω από την ανάρτηση του Ζέρβα. Σκόπευε να πάει, συνεπώς, ο Μητσοτάκης στο Φάληρο. Η είδηση ήταν ακριβής και ουχί αρβύλα. Ειδάλλως θα είχε εκδοθεί κατηγορηματική διάψευση, έστω μέσω των εξαπτέρυγων.

Και οι …μπράβοι; Ε, αυτοί έμειναν στο γήπεδο και φχαριστήθηκαν το ωραίο θέαμα και τον θρίαμβο του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με μία πληροφορία, την οποία δεν μπόρεσα να διασταυρώσω, ήταν παρών «ινκόγνιτο» στο ΣΕΦ ο γιος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνος, αγαπητικός της αθλήτριας του Ολυμπιακού Μαρίας Σάκκαρη.

Είτε σε διατεταγμένη υπηρεσία, είτε αδειούχος για το υπόλοιπο της βραδιάς, ο λόχος των μαυροντυμένων ανδρών με τον χοντρό σβέρκο αποχώρησε από το φαληρικό Παλέ όταν πια έσβησαν τα φώτα.

Απτόητοι από την απουσία του πρωθυπουργού και πάντως απαλλαγμένοι από την πατροπαράδοτη γκαντεμιά, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τη Μονακό με 86-65 και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Απομένει να δούμε πότε θα τολμήσει ο Μητσοτάκης να εμφανιστεί σε κερκίδα γηπέδου και πώς θα διασφαλίσει τη συναίνεση των …ιθαγενών. Προσοχή, τα κλειστά γυμναστήρια όπου γίνονται συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας δεν μετράνε.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…