Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχεται πως γίνονται ακόμη διορισμοί με κομματικά κριτήρια (videos)

Ενώ οι απολύσεις στο δημόσιο συνεχίζονται με "αξιολογήσεις" και πρόσχημα το "ξεσκαρτάρισμα"...ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχεται πως γίνονται ακόμη προσλήψεις με κομματικά κριτήρια!

mitsotakis 1

Ενώ οι απολύσεις στο δημόσιο συνεχίζονται με “αξιολογήσεις” και πρόσχημα το “ξεσκαρτάρισμα”…ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχεται πως γίνονται ακόμη προσλήψεις με κομματικά κριτήρια!

Για μια κατηγορία σημαντικών θέσεων στο Δημόσιο οι επιλογές γίνονται με κομματικά κριτήρια, παραδέχθηκε ο υπουργός Διοικητής Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε συνέντευξή του στο Mega, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται ο νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και θα εφαρμοστεί από την  αξιολόγηση του 2013.
«Η αξιολόγηση όπως δούλευε μέχρι τώρα δεν ήταν αξιολόγηση. Δεν μπορεί να παίρνουν όλοι άριστα», είπε και επισήμανε ότι δέχθηκε πολύ κριτική για τις αλλαγές που προωθούνται.
Η επόμενη πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον υπουργό, θα είναι ο τρόπος επιλογής διευθυντών και προϊσταμένων.

 

 

δείτε την επίμαχη δήλωση στο 4:50

 

 

Δεν έχω την προσδοκία μέσα σε έναν χρόνο να αλλάξω νοοτροπίες δεκαετιών αλλά να σπείρω έναν σπόρο αλλαγής, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Σε ό,τι αφορά τον στόχο των 11.000 απολύσεων για φέτος, επανάλαβε ότι αυτές θα προέλθουν από το κλείσιμο ΝΠΙΔ, από τη διαθεσιμότητα, από την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά επίορκους υπαλλήλους, καθώς και από τις υποθέσεις των προσωρινών διαταγών.
Σημείωσε ακόμη ότι το 2014 θα γίνουν λίγο παραπάνω από 10.000 προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη διαθεσιμότητα. naftemporiki,enikos